U bent hier:
24tip-Startpagina > Autotips > Geen vastgevroren autodeuren meer in de winter

Geen vastgevroren autodeuren meer in de winter

In de winter vaak een bekent probleem: Een mooie winter ochtend en u moet naar het werk met de auto. U pakt u autosleutel en gaat naar uw auto. Na het openen van het autoslot probeert u de deur te openen, maar er komt geen beweging in omdat deze vastgevroren is. U probeert de andere deur ook vast, gelukkig is de achterklep van de stationwagen wel open te krijgen en zo kunt u toch in uw auto komen.

Vaseline kan helpen

Soms helpt het om de vastgevroren deur even extra dicht te duwen zodat het ijs breekt, maar voorkomen is beter. Nu heb ik een goede tip zodat uw autodeuren niet meer vastvriezen. Neem zuurvrije vaseline en smeer voor de eerste nachtvorst al uw deur rubbers hiermee in.
U zult de komende winter geen last meer hebben van vastgevroren auto deuren.

Andere mogelijkheden om vastgevroren autodeuren te voorkomen

In veel winkels zijn er sticks in de handel met een smeersel om het rubber niet vast te laten vriezen. Het behandelen van de rubbers met siliconenspray of talkpoeder kan ook heel goed zijn dienst doen.

Waarom krijgt u vastgevroren autodeuren?

Als de temperaturen onder nul gaan kunnen er problemen ontstaan. Tijdens de autorit in de winterkou heeft u de verwarming aanstaan. In de auto is het lekker warm. Deze warme lucht in de auto condenseert met de koude lucht aan de buitenkant en zo ontstaat er condens in de deurrubbers. Dit condensaat kan s’nachts de autodeuren laten vastvriezen. Gedurende de dag kan ook smeltwater van ijs en sneeuw tussen de deurrubbers komen en in de nacht de deur aan de rubbers vastvriezen.

Wat kunt u doen als de deur vastgevroren is?

Uw eerste reactie is hard aan de deurhandel te trekken, dit moet u beslist niet doen. Denk er ook niet aan dat een breekijzer of emmer heet water de oplossing zijn. Zo, ga niet met grof geweld proberen om de deur open te krijgen. Beter is het om met lichte druk tegen de portier te duwen en deze zal daarna in de meeste gevallen gewoon te openen zijn. Lukt dit niet bij de bestuurders autodeur, probeer dan een autodeur aan de andere kant.

Top