U bent hier:
24tip-Startpagina > Autotips > Hoe kan ik mijn autoruit ijs en sneeuwvrij houden?

Hoe kan ik mijn autoruit ijs en sneeuwvrij houden?

Hoe kan ik mijn autoruit ijs en sneeuwvrij houden?

Vroeg in de ochtend u auto ligt onder ijs en sneeuw. U pakt de ijskrabber en de handveger om de auto sneeuwvrij te krijgen. U hebt 5 minuten nodig om het ijs en de sneeuw van de vooruit weg te krijgen. Uw handen zijn ijskoud en u moet nog de zijruiten en achterruit schoonmaken. Voor de hele week is sneeuw en vorst voorspeld. U hebt morgenvroeg geen zin om weer uw autoruiten zolang schoon te maken. Kan dit niet gemakkelijker en sneller, zonder koude handen?

Gebruik anti-ijs-folie

Er zijn in de winkel diverse producten in de handel die uw autoruiten ijsvrij houden. Ikzelf gebruik anti-ijs-folie, deze doe ik iedere avond als ik van het werk thuiskom voor de autoruit. Let erop dat u een stevige anti-ijs-folie koopt, waarvan u gegarandeerd de hele winter plezier van heeft. Er zijn ook folies verkrijgbaar, die erg dun zijn en dus snel scheuren. Hierbij is goedkoop dus duurkoop.
Extra Tip: De anti-ijs-folie kunt u in de zomer ook gebruiken als bescherming tegen de hitte.

Gebruik een dakhoes of autohoes

Gebruik een dakhoes of autohoesOm in één keer alle autoruiten vrij te houden is het gebruik van een dakhoes een prima oplossing. Met een dakhoes bedekt u het dak en ramen van uw auto. Wilt u de complete auto beschermen dan zijn er autohoezen verkrijgbaar in de handel. Dit is in eerst instantie een duurdere oplossing, maar wel duurzaam. Een autohoes kunt u het hele jaar door gebruiken.

Vloeibare ruit ontdooier

Er zijn in de handel vele verschillende vloeibare ruit ontdooier verkrijgbaar, maar dit is op langere termijn wel een duurdere oplossing. De ruitenontdooier ontdooit ruiten en zal her-bevriezing voorkomen.

Oude afgedankte deken of hoeslaken in huis?

Heeft u nog een oude afgedankte deken of hoeslaken liggen, dan kunt u de deken een tweede leven geven. Ze moet wel groot genoeg zijn zodat ze de hele voorruit bedekt. Deze is prima te gebruiken tegen het dichtvriezen van de auto vooruit en het kost niets. Het gebruik is eenvoudig, de ene kant van de deken of hoeslaken tussen de portier de chauffeur en de andere kant tussen de portier van de bijrijder inklemmen.
Let op: altijd goed opdrogen laten ter voorkoming van schimmel en vuur in de deken of laken. Dit is de goedkoopste oplossing.

Nooit gebruiken: krantenpapier of heet water

Gebruik nooit krantenpapier om de vooruit tegen ijs te beschermen, want als u pech heeft bevriest de hele krant vast aan de vooruit. U moet dan met een ijskrabber de hele krant van de vooruit krabben. Wat u nooit moet doen, een emmer heet water over de auto gooien. Als u steenslag of een scheurtje in de vooruit heeft kan deze door de temperatuur shock barsten. Het water wat u over de auto gooit zal weer snel bevriezen.

Gemakkelijker, sneller en zonder koude handen maakt u uw auto ijs en sneeuwvrij door het gebruik een oude afgedankte deken, anti ijsfolie, dakhoes of autohoes. De afgedankte deken is de simpelste en goedkoopste oplossing.

One thought on “Hoe kan ik mijn autoruit ijs en sneeuwvrij houden?

  1. moet de anti-ijsdeken met de witte kant op de ruit of juist met de zilveren kant?

Comments are closed.

Top