U bent hier:
24tip-Startpagina > Autotips > Neem op hete zomerdagen altijd een fles water mee

Neem op hete zomerdagen altijd een fles water mee

Het is er weer zomertijd. Speciaal als u met de auto onderweg bent, zijn bepaalde voorzorgende maatregelen belangrijk. Of het nu een lange of korte rit betreft, neem altijd voldoende drinken, bij voorkeur water, mee.

De kans om in een file met de auto terecht te komen of pech met uw auto is altijd aanwezig. Met de warmte verliest uw lichaam veel vocht in korte tijd. Om te voorkomen dat u misselijk of bewusteloos raakt, moet u het vochtverlies door regelmatig te drinken op niveau brengen.

Vooral als u kinderen in de auto heeft moet u er voor zorgen, dat deze gedurende reis voldoende vocht tot zich nemen.

Wat kunt u het beste drinken gedurende de autoreis?

Niet ieder drankje is aan te raden op een hete zomerdag. Zo krijgt u van limonade zoals Coca Cola etc. nog meer dorst. koffie en zwarte thee activeert de belaste bloeddruk nog meer. Het beste is om water zonder koolzuur mee te nemen. Houdt rekening met 1 liter water per persoon. Verfrissend is het als u het water met een paar druppels verse citroensap of limoensap verfijnd.

Een andere optie is om een mix uit water en appelsap te maken. Neem hiervoor 1 deel appelsap en 3 delen water.

Hoe kunt u de dranken het beste in de auto bewaren?

De beste oplossing voor het bewaren van uw dranken is een elektrische koelbox, die een vaste plaats in uw auto heeft. Zo heeft u altijd een mobiele mogelijkheid om te koelen erbij, ook als u op een hete zomerdag boodschappen moet halen.

Een normale koelbox gaat natuurlijk ook, maar u moet niet vergeten de koeling elementen in de diepvries te leggen en mee te nemen. U ziet hiermee heeft u meer werk en zo meer stress.!

Geen koelbox in het huis?

Als u geen koelbox heeft, hebben wij hier een interessante oplossing, die gegarandeerd werkt! Maak hiervoor een handdoek goed vochtig en wikkel deze om de fles. Leg de zo verpakte fles op een zonnig plekje in uw auto. Door de verdamping van de vochtige handdoek ontstaat een koelende werking.

Bij een lange reis is het van groot belang om iedere 2 uur een pauze te maken. Hier vinden wij het altijd lekker om een warme thee mee te nemen.

De thee is zonder suiker in een thermosfles. Neem geen zwarte thee hiervoor, die heeft de zelfde werking als koffie. De volgende theesoorten kunnen wij aan raden: witte thee, vruchtenthee, venkelthee of groene thee.

Conclusie: Omdat uw lichaam bij warmte in korte tijd veel vocht verliest, neem altijd een fles water of andere dranken mee op een warme zomerdag, die gelt niet alleen als u met de auto onderweg bent, maar ook bij een fietstocht of wandeling.

Zo komt u en uw familie een beetje beter naar huis.

{jcomments on}

Top