U bent hier:
24tip-Startpagina > Wellness > Avocadomasker is goed voor een droge huid

Avocadomasker is goed voor een droge huid

Avocadomasker is goed voor een droge huid

Deze natuurlijk avocadomasker is rijk aan vitamine E en bezit veel gezonde oliën, die een positieve werking hebben op uw droge huid. Ze zorgt voor de vocht huishouding in uw huid van uw gezicht, hals en decoleté, U kunt deze avocadomasker eenvoudig zelf maken. Het eenvoudig en snelste is ze gemaakt in een blender of stafmixer.

Huid goed reinigen

Voordat u kunt beginnen met een avocadomasker is het belangrijk uw huid goed te reinigen.

Eerst een warme kompres

Begin voor het aanbrengen van de gezichtsmasker met een warm kompres (bijvoorbeeld een handdoek in warm water dompelen en uitwringen) ca. 1 minuut op uw gezicht, hals en decolleté te leggen.
Hierdoor openen zich de poriën en de werkzame stoffen van de avocado kunnen beter door de huid opgenomen worden. Hierdoor krijgt u een intensiever resultaat.
Gemakkelijker is het om na het douchen of na het nemen van een bad het avocadomasker aan te brengen.

De toebereiding van het avocadomasker gaat als volgt:

Neem 1 rijpe avocado en snij het vruchtvlees met de schil van de kern en doe dit in een kommetje. schep de helft ervan over in een kommetje
Pureer het vruchtvlees met de schil en meng hier nog

  • 1 theelepel bijenhoning
  • 1 theelepel verse citroensap

doorheen – tot een homogene massa. Hiervoor kunt u ook goed uw blender in de keuken gebruiken.

Wat maakt deze masker zo gezond

Zoals eerder verteld zit een avocado vol met gezonde oliën, die uw huid hydrateren. Het vitamine E, in de avocado, is een antioxidant die de bestrijding van huidverouderende vrije radicalen aan gaat. De sap van een citroen kan helpen met het vervagen van pigmentvlekken of littekens.Zijn zuren, die als het ware de dode huidcellen kunnen oplossen, geeft een lichte peeling. De honing als derde componente heeft een een antiseptische werking en kan huidherstel bevorderen, dus het kan helpen om wonden of puistjes sneller te laten regenereren.

Laat avocadomasker op uw gezicht inwerken

Breng het avocado mengsel dik aan op uw gezicht, hals en decoleté.
Laat het gezichtsmasker nu 20 minuten op uw huid inwerken, ondertussen kunt u lekker ontspannen op de bank of op bed en lekker naar muziek luisteren.

Masker met niet te warm water afspoelen

Na 20 minuten kunt u het opgedroogde masker met niet te warm water afspoelen en de huid voorzichtig afdrogen.
Tenslotte kunt u nog uw eigen dagcrème op uw gezicht, hals en decolteé aanbrengen.
Uw huid zal na dit gezonde masker, dankzij de avocado, niet meer droog zijn.

Een avocadomasker is een ware weldaad voor uw gezicht, hals en decolleté. Uw vermoeide en droge huid knapt er zienderogen van op zonder het natuurlijke evenwicht van uw huid te verstoren. Gun uw huid deze natuurlijke en heerlijk  verwennerij regelmatig en u zult zien dat uw huid mooier en jonger uit ziet.

Top