U bent hier:
24tip-Startpagina > Wellness > Banaan een echte gezonde powervrucht

Banaan een echte gezonde powervrucht

powerbanane

Bananen geven een positief gevoel en zijn van alle vruchten de grootste powerbron. Welk stoffen maken een banaan zo waardevol en welk positief effect hebben ze op uw liefdesleven en uw stemming

Bananen eten maakt u gelukkig

Doordat bananen een hoog kaliumgehalte en een grote hoeveelheid koolhydraten bevatten zijn bananen ook voor sporters de ideale voeding en tevens een uitstekende ondersteuning bij het afvallen.
Bananen maken u zelfs op een grauwe mistige herfstdag nog gelukkig dit komt omdat ze een grote hoeveelheid serotonine bevatten. Dit gelukshormoon heeft een positieve werking op de hersenen en op het centrale zenuwstelsel en het zorgt voor een goed humeur.

Positieve werking op het liefdesleven

Banaan heeft een positieve werking op het liefdeslevenOok hebben bananen een positieve werking op het liefdes leven omdat ze veel zink,mangaan en molybdeen bevatten en ook verschillende hormoonachtige substanties bevatten die bij potentie problemen helpen. Bananen zijn een bron van kracht en energie voor uw lichaam. Omdat de mineraalstoffen kalium en magnesium kracht geven aan uw hart, spieren en zenuwen.
Wat weer uw fitheid en uithoudingsvermogen bevorderd. Bananen bevatten vitamine B6, deze zorgen ervoor dat u zich meer relax voelt.

Wat kan ik doen als er alleen maar groene bananen verkrijgbaar zijn?

Het is u vast wel eens overkomen dat u bij uw supermarkt of groenteboer alleen maar groene onrijpe bananen kon kopen. Gevoelsmatig wilt u deze bananen niet kopen omdat ze groen zijn en het duurt nog een hele tijd totdat ze eet rijp zijn.
Met onze uitgeteste tip kunt u deze groene bananen met een gerust hart kopen.
Normaal gesproken duurt het enkele dagen totdat de banaan rijp is voor consumptie maar met onze tip kunt u de groene bananen laten turbo rijpen.
Wikkel de tros groene bananen met 1 appel of tomaat in een handdoek en laat deze nu in 24 uur bij kamertemperatuur (18°C) turbo rijpen. De etheen in de appel of tomaat zorgt voor een optimale rijping van uw bananen.

Wat kan ik met overrijpe bananen doen?

Overrijpe bananen zijn uitstekend geschikt voor een milkshake of bij het ontbijt als power shake.
In de zomer gebruik ik overrijpe bananen voor een lekkere melkshake met vanille ijs.
De overrijpe bananen zijn ook uitstekend geschikt voor een gezichtsmasker voor gevoelige huid

Hoe moet u bananen bewaren?

Het beste kunt u bananen bewaren op kamertemperatuur tot 18° C. Deze gezonde vrucht moet u nooit in de koelkast bewaren want deze is veel te koud om een banaan in te bewaren waardoor de banaan snel bruin en zelfs zwart wordt en dit komt de smaak niet ten goede.

Bewaar bananen nooit in de koelkast

Ook bij een lange auto reis moet u nooit een banaan in een koelbox tegen een koel element aanleggen. Ik zelf bewaar tijdens een lange auto reis het fruit altijd in een aparte tas.
Een fruitschaal met verschillende soorten fruit waaronder een appel is ook niet geschikt om een banaan op te bewaren. Want vooral appels en tomaten geven bij de rijping de stof etheen af.
Etheen zorgt ervoor dat rijpe bananen zeer snel narijpen waardoor ze zeer snel bruin en zwart worden en ze zelfs na 2 dagen al bedorven zijn. Daarom bewaar ik bananen altijd in een aparte fruitschaal op afstand van de appels en tomaten.

Hoe worden bananen lang bewaard?

banaanbloemTijdens het transport vanaf de oogst worden bananen bewaard bij een constante temperatuur van 13,2° C. Dit is om te voorkomen dat de bananen gaan rijpen.
Dit is dus de beste manier om bananen langer te bewaren, hoewel het natuurlijk lastig is om thuis een constante temperatuur van 13,2° C te creëren.

Hoe voorkom ik dat de banaan na het ontdoen van de schil bruin wordt?

Geschilde en klein gesneden bananen hebben als eigenschap dat ze bij contact met zuurstof snel bruin worden.
Direct na het schillen en klein snijden van de banaan moet u deze met een beetje citroensap besprenkelen dit zorgt ervoor dat de banaan niet bruin wordt.
Ook kwark zorgt ervoor dat uw bananen stukjes niet bruin worden.

Wat maakt een banaan zo gezond?

Ze bevatten nauwelijks vet maar daarvoor zijn ze rijk aan voedingsvezels dit zorgt ervoor dat bananen niet dik maken maar wel verzadigend werkend.
Bananen bevatten vele koolhydraten die uw lichaam en hersenen snel energie geven.
De koolhydraten worden door het lichaam snel opgenomen waardoor ze ideaal werken bij vermoeidheid.
Maar er zit nog veel meer in deze gele power vrucht zoals vele mineraalstoffen die in ander fruitsoorten veel minder zitten namelijk kalium en magnesium.
Kalium werkt preventief tegen hart ritme storingen en heeft een bloeddruk verlagende werking. Magnesium beschermt tegen spier krampen.

De belangrijkste vitaminen, die in bananen zitten, zijn B6,B3 en foliumzuur. Vitamine B6 heeft het lichaam nodig om het gelukshormoon zodat serotonine zijn volle werking kan verrichten. Tevens bevordert B6 de spier opbouw. B3 zorgt voor een zachte huid en foliumzuur bevordert de ontwikkeling van de rode bloed lichaampjes en daardoor voelt men zich fitter.

Conclusie:

De banaan is een echte powervrucht. Als tussendoortjes is ze een gezonde oppepper bij een slechte gemoedstoestand op een grijze mistige dag. Een banaan levert snel energie, mineralen en vooral B vitaminen voor fitte spieren. U profiteert zowel tijdens het afvallen  of sporten van de goede eigenschappen van deze fruit.

Vond u ons artikel << Banaan  een echte gezonde powervrucht? >> nuttig, dan deel hem met uw vrienden  op Google+, Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.

Top