U bent hier:
24tip-Startpagina > Wellness > Goed slapen bij extreme hitte

Goed slapen bij extreme hitte

Eindelijk, het is weer zomer! Iedereen geniet er graag van, maar misschien hoort u ook bij de mensen die bij grootte hitte niet goed kunnen slapen. En dat is niet goed, omdat een gezonde slaap belangrijk is voor uw gezondheid en een goed humeur. Met een paar eenvoudige tips kunt u hier goed iets aan doen.

Goede slaap begint met het opstaan

Zorgen voor een goede slaap begint niet eerst als u naar bed gaat. Zorg ervoor dat uw slaapruimte zich overdag niet te veel opwarmt. In de vroege ochtenduren is het de beste tijd om de ramen (30min.) open te zetten en verse koele lucht in de slaapkamer te laten. Om te voorkomen dat de ruimte te warm wordt moet u overdag de ramen dicht houden. Indien u jalouzie voor de ramen heeft kunt u deze ook omlaag laten, zo blijft de ruimte heerlijk koel. Geen jalouzie, dan trek gewoon de gordijnen dicht, dit houdt uw slaapkamer heerlijk koel. Warmte die u al in het huis hebt is moeilijk eruit te krijgen, houdt ramen en gordijnen daarom dicht.

Voor het slapen raam open

Voor het slapen gaan maak de raam weer open, maar let op dat u geen tocht creëert. Wij zetten meestal de ventilator voor het raam, om zo sneller de afgekoelde buitenlucht binnen te krijgen.

Een warmtefles gebruiken

Misschien kent u ze al de goede oude warmtefles, maar wist u dat u deze ook bij grootte hitte kunt gebruiken? Vul s’morgens de warmtefles met koud water en leg deze in de koelkast tot dat u gaat slapen. U bent in de morgen vergeten de fles te vullen en in de koelkast te zetten, dan vul ze en leg ze voor min 1 uur in de diepvries. Als u nu in het bed gaat pakt de koude warmtefles en leg deze aan uw voeten of tussen uw benen, dat geeft een heerlijke verkoeling en u slaapt beter in.

 

  • Eindelijk ECHT dieper slapen
  • Zonder moeite in slaap vallen
  • Meer energie en levenslust

Hoe mijn methode jou gaat helpen om de echte oorzaken van je slaapproblemen bij de wortel aan te pakken

Geen warmtefles in huis

Pak een handdoek en maak deze vochtig onder de koudwaterkraan. Leg eerst een droge handdoek op het bed om te voorkomen dat de matras nat wordt. Leg dan de natte handdoek om de kuiten of de voeten. Door de verdamping van de vochtige handdoek ontstaat een koelende werking.
Ook echt verfrissend: Geef in een grootte schaal koud water met wat pepermuntolie en dompel de handdoek hierin.

Kies het passende nachtondergoed

Veel mensen slapen bij warmte zonder kleding, prima dan moet u niet nadenken over het passende nachtondergoed. Als u niet naakt wilt slapen, zorg ervoor dat u geen nachtondergoed van synthetisch materiaal draagt. Want synthetisch materiaal laat u alleen meer zweten en neemt geen zweet op.

Slaap onder dunne katoenen lakens

Verwissel de dekbedden door dunne katoenen lakens, zo zweet u minder gedurende de nachtrust en u slaapt beter.

Wandeling en lauwwarme douche

Voordat u in het bed gaat, plan een korte wandeling in de afgekoelde avondlucht. Dit is heerlijk ontspannend. Als u thuis bent neem een lauwwarm douche en maak u klaar voor het bed. Indien u graag voor het slapen een boek wilt lezen, raad ik aan dit beter niet in het bed te doen. Als u in het bed leest wordt het bed van uw lichaamstemperatuur op gewarmd en u slaapt minder goed in.

Bij extreme hitte is het wel mogelijk om goed te slapen en s’morgens uitgerust op te staan. Met kleine trucs, zoals een warmtefles uit de koelkast, het goede nachtondergoed en een niet te op gewarmde slaapkamer, zal het u ook lukken.

Top