U bent hier:
24tip-Startpagina > Wellness > Koffie en groene thee vermindert risico op beroerte

Koffie en groene thee vermindert risico op beroerte

Koffie en groene thee vermindert risico op beroerte

Het regelmatige consumeren van koffie en/of groene thee kan vervolgens een grote studie van Japanse wetenschappers het risico op een beroerte verminderen.

Dit geldt voornamelijk in het geval wanneer beide dranken deel uitmaken van uw normale voedingspatroon, zegt de van het Amerikaanse tijdschrift “Stroke: Journal of de American Heart Association” gepubliceerde studie.

Hoe vaker u koffie of groene thee drinkt, hoe lager het risico

Japanse onderzoekers hebben al 13 jaar ongeveer 80.000 volwassenen over hun koffie en thee consumptie ondervraagd. Resultaat: Degenen die regelmatig koffie of groene thee dronken hadden duidelijk een lager risico op een beroerte. De uitgebreide studie omvat factoren zoals overgewicht, roken en alcoholgebruik, eetgewoonten en andere sportieve activiteiten. Ook bestudeerde ze ziekenhuis records en overlijdensakten binnen het onderzoek.
De onderzoekers kwamen tot een duidelijke conclusie: hoe vaker mensen koffie of groene thee drinken, hoe lager het risico op een beroerte is.

Koffie effectiever dan groene thee

Volgens het rapport hadden de deelnemers, die tenminste één kop koffie per dag dronken een 20 procent lager risico op een beroerte dan deelnemers met weinig consumptie van koffie. Bij de deelnemers die per dag twee tot drie kopjes groene thee dronken had 14 procent een lager risico op een beroerte dan de deelnemers die zelden groene thee in hun voedingpatroon hadden.
Ze bezitten stoffen waardoor de koffie en groene thee hun blijkbaar positief effect op het cardiovasculaire systeem uit oefenen, dit moet volgens het rapport verder onderzocht worden.

Sterke koffie consumptie geen gevaar voor de gezondheid

De studie weerlegt – net als eerder onderzoek – de aanvaarding dat een sterke consumptie van koffie per se een risico voor uw gezondheid vormt. Hoewel aan het begin van het onderzoek werd vastgesteld dat bij mensen die meer dan twee koppen koffie per dag drinken, vaker coronaire hartziekten optreden. Verdere resultaten wijzen erop, dat de hartziekten blijkbaar niet met de sterke koffie consumptie te maken heeft. Eerder, dat mensen met sterke koffie consumptie vaak mensen met een sterke sigaretten consumptie zijn.

Lager risico op Parkinson en de ziekte van Alzheimer

Eerdere studies hadden al aangetoond dat mensen met regelmatige consumptie van koffie een lager risico op Parkinson en de ziekte van Alzheimer hebben.Indien u uzelf de volgende keer volledig uitgeput met drie potten koffie wakker houdt, doet u strikt genomen iets voor uw gezondheid. Volgens een Amerikaanse studie beschermt koffie niet alleen tegen beroerte, maar ook tegen diabetes, kanker en huidkanker.

Drink koffie of thee altijd zonder melk

Het drinken van 1 kopje koffie of 3 kopjes groen thee per dag beperkt het risico op beroerte, diabetes, kanker en/of huidkanker. Drink koffie of thee altijd zonder melk, omdat melk het positieve effect verminderd.

Top