U bent hier:
24tip-Startpagina > Wellness > Komkommer masker verjongt uw huid

Komkommer masker verjongt uw huid

Wil niet iedereen er jong en stralend uitzien? Soms moet u er een beetje wat voor doen. Waarom neemt u zich niet eens tijd en verwent u zich met een heerlijke komkommermasker? Bij komkommers denkt u meestal aan een heerlijke salade, maar in deze groene groente zit meer in dan u denkt.

Komkommermasker – verfrissend en strakker makend

Een masker van een verse komkommer werkt zeer verfrissend en maakt uw huid strakker. Het regelmatig toepassen hiervan geeft u in een minimum van tijd een verjongende teint. Het eindresultaat kan goed concurreren met dure cosmetica.

Hoe werkt een komkommermasker?

Komkommers hebben de eigenschap vetten op te nemen. Doordat ze zwavel, slijmstoffen en veel vitamine bevatten wordt uw huid strakker gemaakt en verfrist. In het bijzonder bij mensen, die een huidstructuur met grootte poriën bezitten, zal dit bij regelmatig gebruik een snel en zichtbaar resultaat opleveren. U ziet jonger uit en de huidstructuur wordt fijner.

Deze Vitamine zitten in een komkommer

 • Vitamine A 66 µ/100g
 • Vitamine B1 20 µ/100g
 • Vitamine B2 30 µ/100g
 • Vitamine B3 200 µ/100g
 • Vitamine B5 240 µ/100g
 • Vitamine B6 35 µ/100g
 • Vitamine B7 0.9 µ/100g
 • Vitamine B9 15 µ/100g
 • Vitamine B12 0 µ/100g
 • Vitamine C 8000 µ/100g
 • Vitamine D 0 µ/100g
 • Vitamine E 200 µ/100g

Toebereiding- heel eenvoudig

Reinig uw huid goed op de plaatsen, bijvoorbeeld: gezicht, handen of decolleté, waar u de komkommermasker wilt aanbrengen. Rasp een paar centimeter van een verse komkommer met schil met een kaasrasp in een kom. Nu de massa in een fijne zeef geven en het komkommersap opvangen in een kom. Snij nu nog een aantal dunne komkommerschijven. Van de rest komkommer kunt u een lekker komkommersalade maken ->

Zowel voor vrouwen en mannen

Masseer het komkommersap op uw reeds gereinigde gezicht, handen en/of decolleté. Om echt goed te ontspannen legt u gedurende 20 minuten enkele komkommer schijven op uw gezicht en al liggend kunt u heerlijk wegdromen en de komkommer zijn werk laten doen. Hierna uw huid met lauw water afwassen en dan met uw dag crème insmeren. Het komkommermasker is voor zowel vrouwen en mannen geschikt.

Komkommerschil voor dijen en buik

Ik eet heel graag komkommersalade maar kan ze alleen geschild verdragen. In plaats van de schil weg te gooien masseer ik hiermee mijn dijen en buik. De bittere schil bevat extra veel zwavel,vitamine en slijmstoffen die er voor verantwoordelijk zijn dat uw huid steviger en strakker wordt. Wrijf met de binnenkant van de komkommerschil uw gereinigde huid bij dijen en buik in. Laat dit nu 20 minuten intrekken en spoel het daarna met warm water af. Tenslotte insmeren met uw dagcrème.

Kan ook even tussendoor

Deze huidmasker is goed even tussendoor toe te passen, als u krap in uw tijd zit. Masseer uw gereinigd gezicht en decolleté met het sap van een stuk komkommer in, laat het voor 20 minuten intrekken en doe bijvoorbeeld uw huishoudelijke werkzaamheden ernaast. Hierna uw huid met lauw water afwassen en dan met uw dagcrème insmeren. Maar het beste is toch altijd om tijd en rust te nemen voor uw komkommermasker, dit geeft het beste resultaat van uw lichaam en geest.

Probeer het maar eens uit en ervaar de kracht van een komkommermasker. Het werkt verfrissend en verstevigt uw huid. Zowel man als vrouw kan deze masker uit de eigen keuken toepassen om er jonger en stralender uit te zien.

Top