U bent hier:
24tip-Startpagina > Wellness > Lipverzorging bij droge en gesprongen lippen

Lipverzorging bij droge en gesprongen lippen

Lipverzorging bij droge en gesprongen lippen

Uw lippen zijn één van de blikvangers van uw gezicht, dus zorg dat ze er goed verzorgd uitzien de gehele dag.
Met het gure weer dat kenmerkend is voor de herfst en de winter komen ook allerhande klachten te voorschijn: schrale handen, pijnlijke gewrichten of droge huid in uw gezicht en op uw lichaam. Vooral onze lippen worden bij slechte verzorging droog en wat erg pijnlijk is dat ze gaan springen. De huid van uw lippen is erg dun (gemiddeld 1/20mm) en daarom kwetsbaarder dan de huid op bijvoorbeeld uw wangen. Dit komt doordat de lippen geen talg of zweet produceren.

Niet uw lippen likken

Veel mensen likken ongemerkt aan hun droge lippen, maar doordat dit vocht verdampt worden de lippen nog droger!
U loopt het risico dat de tere huid onder spanning komt te staan en scheurt. Een goede manier om uw lippen te verzorgen en soepel te houden is door ze in te smeren met een goede lipbalsem.

Superzachte lippen

Om superzachte lippen te krijgen, hoeft u slechts twee dingen te doen: scrubben en hydrateren.

  • Om de lippen te scrubben, maakt u een mengsel van suiker en honing. Dit honing-suiker mengsel masseert u met zachte draaibewegingen op uw lippen. Hierna goed afspoelen met lauwwarm water.
  • Ook om uw lippen te hydrateren, kunt u gebruik maken van honing. Meng wat hydraterende crème met een theelepel honing en breng het mengsel aan voor het slapengaan. Uw lippen zullen bij het wakker worden superzacht aanvoelen. 

Vaseline – perfecte lippenbalsem voor iedereen

Een echt goedkoop en effectieve verzorging van uw lippen gedurende de herfst en wintertijd is vaseline. Overal te koop en gemakkelijk te gebruiken. U brengt voor het naar buiten gaan een beetje vaseline met een vinger aan op uw lippen. Zo zijn ze alle seizoenen uitstekkend beschermd tegen alle weersinvloeden. Uw lippen zullen niet meer uitdrogen en/of openspringen. Als extra effect laat de vaseline uw lippen  mooi glanzen.

Recept: Eigen lippenbalsem maken

Verwarm hiervoor één theelepel bijenwas au bain marie. Zodra de bijenwas is gesmolten, voegt u twee theelepels amandelolie of olijfoilie en één theelepel honing toe. Meng zo lang totdat het een gladde pasta is. Haal de mengkom van het vuur en blijf omroeren totdat het mengsel begint te stollen.
U kunt nu een potje of een lege stick vullen met het mengsel. Regelmatig gebruik verhoogt dit balsem het weerstandsvermogen van uw lippen.

In de herfst en winter is mijn tip om gedurende de dag geen lippenstift te gebruiken. Ik gebruik dan met veel succes een gekleurde lippenbalsem, die ik ook de gehele dag met mij meedraag. Omdat ik een beroep heb waar ik veel moet spreken, breng ik ook tussendoor even de lippenbalsem op. Mijn voorkeur gaat hier duidelijk voor de roze lippenbalsem van Labello.

Top