U bent hier:
24tip-Startpagina > Wellness > Nagelvijl reinigen en hygiënisch houden

Nagelvijl reinigen en hygiënisch houden

Hoe nagelvijl reinigen

Nagels moet u regelmatig vijlen. Daarom mag een goede nagelvijl in uw  huishouden niet ontbreken. Hebt u uw favoriete nagelvijl eenmaal gevonden, dan wilt u hem natuurlijk zo lang als mogelijk behouden. Ook uw nagelvijl heeft onderhoudt nodig! Wij laten u hier zien hoe eenvoudig u uw nagelvijl reinigen kunt.
Naast het vuil onder uw nagels, wat u snel kunt verwijderen, neemt de nagelvijl vooral het fijne stof op die gedurende het vijlen van uw nagels afkomt. Deze fijne nagelstof blijft bijzonder hardnekkig in de groeven van uw nagelvijl vastzitten en is niet eenvoudig te verwijderen.

Beter niet schoonmaken met water en zeep!

Vroeger kon ik regelmatig mijn nagelvijl weggooien, omdat deze ging roesten. Vervelend, en ik wist eigenlijk niet echt waarom deze ging roesten. Het was bij mij een absolute gewoonte om mijn nagelvijl na het vijlen schoon te maken in een bakje met warm water en zeep. Daarna heb ik ze nog afgedroogd met een handdoek en met een goed gevoel in de kast gelegd. Als ik ze de volgende keer wilde gebruiken was de vijl alweer verroest en niet meer te gebruiken. Misschien moest ik een dure vijl kopen?
Ik had besloten deze keer raad  te halen bij iemand die het moest weten, mijn schoonheidsspecialiste. Wat ik hier allemaal hoorde vond ik wel even schrikken. Ze vertelde mij dat het schoonmaken van een vijl met water en zeep nooit  de nagelvijl compleet schoon maakt, omdat de fijne nagelstof extreem vast blijft hangen in de fijne groeven. Bovendien hebben de meeste modellen de neiging om snel te gaan roesten indien ze niet volledig gedroogd worden. Bovendien vertelde ze hoe het wel mogelijk was om de nagelvijl te reinigen met water en zeep zonder roest vorming. Indien u de vijl per se wilt reinigen met water en zeep, dan moet u deze na het reinigen snel drogen met bijvoorbeeld uw haardroger op hoogste stand.

Nagelvijl droog reinigen is veel effectiever

Een andere methode voor het eenvoudige reinigen van uw nagelvijl is het gebruiken van plakbandNa mijn bezoek bij mijn schoonheidsspecialiste weet ik nu zeker, dat het veel effectiever is om een nagelvijl droog te reinigen. Dit kunt u doen, door gebruik te maken van een oude, versleten tandenborstel. Een oude tandenborstel heeft bijzonder zachte haren,welke goed doordringen tot in de kleinste ruimtes. Zo kunt u met een oude tandenborstel gemakkelijk na iedere nagelvijl beurt het stof en  vuil tussen de groeven verwijderen. Voordat u uw oude tandenborstel hergebruikt moet u deze wel goed reinigen en ontsmetten.
Een andere methode voor het eenvoudig reinigen van uw nagelvijl is het gebruik van plakband. Persoonlijk vind ik deze methode de meest eenvoudigste en bovendien de effectiefste. Hiervoor wordt  eerst de bovenkant van uw nagelvijl helemaal bedekt met een stuk plakband. Belangrijk is dat u de plakband goed aandrukt op de oppervlakte van de nagelvijl, zodat de plakband zich goed verbind met alle stof en vuil. Vervolgens moet u de plakband abrupt aftrekken. Alle vuil blijft nu achter  op de plakband. Nu is  de andere kant van de nagelvijl aan de beurt. Ook hier bedekt u de oppervlakte met de plakband en trek deze er opeens vanaf. Uw nagelvijl is weer klaar voor uw dagelijkse nagelverzorging.

Gebruik bij kalknagels het beste iedere keer een nieuwe vijl

Indien u last heeft van schimmelnagels, moet u de nagelvijl na het gebruik ontsmetten. De nagelvijl mag daarna niet meer gebruikt worden voor gezonde nagels omdat er een groot risico bestaat, dat de gezonde nagels ook worden besmet. Voor het vijlen van uw kalknagels kunt u het beste kartonnen nagelvijlen gebruiken, welke u na ieder gebruik in de prullenbak gooit.
Conclusie: Een nagelvijl is eenvoudig te reinigen. Indien u ze met water en zeep wilt schoonmaken, is het noodzakelijk dat u  ze snel droogt. Eenvoudiger en effectiever kunt u een nagelvijl reinigen met een oude tandenborstel of plakband. Indien uw nagels zijn besmet, kunt u ze het beste met een nagelvijl voor eenmalig gebruik vijlen en deze na gebruik direct weggooien. Met deze nagelvijl mag u geen gezonde nagels vijlen.

Top