U bent hier:
24tip-Startpagina > Wellness > Tips voor een gezonde, mooie huid voor man en vrouw

Tips voor een gezonde, mooie huid voor man en vrouw

Maak gebruik van onze huidverzorging tips voor een gezonde en mooie huid voor de man en vrouw en jouw mooie huid laat u letterlijk en figuurlijk weer goed in jouw vel zitten.

Goede voeding

Een uitgebalanceerd dieet zorgt voor een gezond uitziende huid, het is hier vooral belangrijk dat u veel vitamine A, B, C en E binnenkrijgt. Fruit en groenten helpen u hierbij.

Het helpt de huid elastisch te houden en voorkomt zo rimpels. U kunt bijvoorbeeld smoothies maken van groente, fruit en/of zuivel om voldoende vitamines binnen te krijgen. Zorg er ook voor dat uw huid niet uitdroogt, door voldoende water (min. 2 liter) te drinken.

Ontspannen

Stress kan een oorzaak zijn van een slechte huid, zorg er dus voor dat u dagelijks een rustig moment voor uzelf heeft. Ook een dagje naar de sauna of lekker een uurtje in een warm bad kan zorgen voor een mooiere huid, de poriën gaan door de hete stoom namelijk open staan waardoor de afvalstoffen uw lichaam verlaten. Als u de sauna verlaat, kan uw huid vet aanvoelen, een reinigingsmiddel zorgt ervoor dat uw huid weer fris en schoon aanvoelt. Een lauwe of koude douche zorgt ervoor dat uw poriën zich weer vernauwen en dat er geen vuil in uw poriën komt te zitten.

U kunt ook eens een maskertje aanbrengen en er samen met uw partner, vriend(in) of dochter een lekker ontspannen middagje van maken. Gebruik een verzorgend masker voor de dunne huid en een reinigend masker voor de dikkere huid, u kunt natuurlijk altijd even om advies vragen aan een deskundige.

Bescherming tegen de zon

Uzelf beschermen tegen de zon is minstens zo belangrijk als de juiste vitamines binnenkrijgen, teveel zon is niet goed voor de huid, hoe goed u zichzelf ook beschermd. Drie procent van de UV-straling bereikt altijd het lichaam. Doordat de ozonlaag dunner wordt, wordt onze huid minder beschermd tegen UV-stralen, het is dus belangrijk u altijd te beschermen tegen deze straling, ook wanneer de zon niet lekker schijnt buiten. U kunt dit bereiken door een dagcrème te gebruiken met SPF (Sun Protection Factor) en deze meerdere malen per dag aan te brengen. Zorgt u er wel voor dat u deze crème als laatste aanbrengt, het heeft namelijk minder effect wanneer u er andere crèmes op aanbrengt, make-up kunt u wel na de dagcrème aanbrengen. Verschillende soorten make-up bevatten ook SPF, voornamelijk veel foundations.

Ook zonnebanken hebben hetzelfde effect als echte zonnestralen. Door uw bruine kleurtje ziet u er misschien gezonder en frisser uit, gezond is het zeker niet. Zonnen met mate is dus belangrijk, en smeer u altijd goed in, het liefst met een zo hoog mogelijke beschermingsfactor, maar minimaal met factor 15.

Sporten

Sporten zorgt voor een goede doorbloeding in het lichaam en de huid, dit resulteert in een elastische huid met een gezonde uitstraling. Ook zorgt het zweten ervoor dat er afvalstoffen uit uw lichaam verdwijnen. Zorg er wel voor dat uw huid schoon is als u gaat sporten, wanneer de huid niet schoon is zouden uw poriën namelijk kunnen verstoppen. Make-up verwijdert u dus het liefst, een mascara en lippenstift doet niet veel kwaad.

Scrubs /Peeling

Om uw huid er in de lente weer mooi en schoon uit te laten zien is scrubben een goede verzorging. Scrubben zorgt er namelijk voor dat uw dode huidcellen op de bovenste laag van uw huid verdwijnen. Crèmes worden sneller opgenomen (gebruik ook altijd een verzorgende en hydraterende crème na het scrubben) en er zullen weer nieuwe huidcellen voor in de plaats komen, dit geeft u een fris uiterlijk. Gebruik wel altijd een scrubcrème die bij uw huidtype past en scrub niet meer dan twee keer per week. Uw gezicht, hals en decolleté kunt u scrubben met een gezichtsscrub, voor de rest van uw lichaam kunt u een bodyscrub gebruiken.

 

Reinigen

U krijgt elke dag te maken met vuil en stoffen op uw huid, ook make-up is niet optimaal voor de huid. Het is daarom belangrijk dat u uw huid dagelijks goed reinigt. Er zijn verschillende reinigingsmiddelen, zoals een reinigingsmilk of tonic, zorg er wederom voor dat u een reinigingsmiddel vindt dat bij uw huidtype past. Een dag- of nachtcrème zorgt ervoor dat uw huid weer herstelt.

Top