U bent hier:
24tip-Startpagina > Wellness > Hoe kan ik uitgedroogde nagellak vloeibaar maken?

Hoe kan ik uitgedroogde nagellak vloeibaar maken?

Hoe uitgedroogde nagellak vloeibaar maken?

Uitgedroogde nagellak, ingedroogde nagellak of opgedroogde nagellak – noem maar hoe u het wil – is zeker een grote ergernis. In dit bericht heb ik uitgelegd hoe ik zelf een oplossing gezocht heb voor dit probleem. Lees hier welke ervaringen ik met nagellak remover, haardroger en heet water heb gemaakt.

Zeker komt u het volgende probleem bekend voor: de mooie gele nagellak heeft super goed gestaan bij uw badpak tijdens uw zomervakantie. Terug thuis was hij toch wel wat te opvallend en opdringerig en toen bent u hem vergeten in uw cosmetische kastje. Maanden later was er de perfecte gelegenheid om de nagellak opnieuw te gebruiken – tot uw ergernis was hij uitgedroogd. Niemand wil graag cosmetische producten gewoon in de prullenbak weggooien, vooral niet uitgedroogde nagellak.

Uitgedroogde nagellak weggooien?

Direct weggooien? Niet meer nodig!  Met deze supergoed werkende oplossing maakt u uw ingedroogde nagellak weer klaar voor gebruik.
Gelakte vingernagels of voetnagels behoren tegenwoordig voor zowel mannen als vrouwen tot een perfecte styling.
Bijna iedereen, waar ikzelf bij behoor, heeft tegenwoordig meerdere verschillende kleuren nagellak in huis. De kleuren van uw nagellak komen perfect overeen met uw lippenstift, oog schaduw en kleding.
Vooral extravagante nagellak wordt zelden gebruikt en loopt het risico om uit te drogen. In het verleden heb ik verschillende variaties geprobeerd om deze nagellak weer vloeibaar te krijgen. De ene oplossing met meer of minder succes dan de ander. Ten eerst heb ik het met nagellak remover geprobeerd.Nagellak remover niet altijd de beste oplossing

Mij was bekend, dat je maar een kleine hoeveelheid remover in de uitgedroogde nagellak mocht schudden. Meteen stond ik voor het eerste probleem. Hoe krijg ik 2 druppels remover in het nagellak flesje? Toen heb ik de achterkant van een klein theelepeltje in de remover gedompeld en vervolgens in het nagellak flesje laten druppelen.

Gedurende het schudden kon ik direct herkennen hoe de lak weer vloeibaar werd en ik was erg blij! Helaas, was het achteraf toch te veel remover! Toen ik mijn voetnagels lakte, is deze niet meer droog en vast geworden, niet zo handig! Met een traantje in het oog kon ik hem alleen nog weggooien.

Ik had nu geleerd, dat je de remover toch heel zuinig moet doseren, maar hoe? Na wat nadenken kwam ik tot de conclusie dat het gebruik van een glaspipet perfect zou zijn. Bij mijn volgende bezoek in een apotheek heb ik een nieuwe glaspipet gekocht. Deze kwam prima van pas bij mijn volgende ingedroogde nagellak. Dit keer kon ik zonder problemen 2 druppels toevoegen. Na het schudden was de lak weer vloeibaar. Hij droogde bijna net zo snel als vroeger. Ik moet wel erbij zeggen dat de kwaliteit van de nagellak minder geworden was qua sneller afbladderen en dekking van de lak. Voor mijn gevoel was dit nog niet de optimale oplossing.

Warmte maakt uw uitgedroogde nagellak vloeibaar

Tot mijn verbazing was mijn opgedroogde nagellak na de behandeling met heet water weer net als nieuw, vloeibaar en goed op te brengen. Soms is het veel gemakkelijker dan u denkt! Bij een buurtborrel heb ik een klein compliment gekregen over mijn gelakte nagels. Wie hoort zoiets nou niet graag! Gedurende ons gesprek kwamen wij ook uit bij het thema over ingedroogde nagellak. Mijn gesprekspartner begon te lachen: “Ik zal u vertellen, hoe gemakkelijk ik al jaren mijn uitgedroogde nagellak weer vloeibaar maak!” Ze vertelde mij dat ze de flesjes voor 30 – 60 minuten in een kom met heet water zet. Nu, dit moest ik toch thuis direct uitproberen. Tot mijn verbazing was mijn opgedroogde nagellak na de behandeling met heet water weer net als nieuw, vloeibaar en goed op te brengen. Geweldig, hoe eenvoudig het kan zijn!

Verhit de lak met een haardroger

Maar mijn gesprekspartner had mij nog een andere tip gegeven. Gedurende haar vakantie was ze ook een keer tegen het probleem aangelopen, dat de bij haar styling passende lak bijna ingedroogd was. Omdat ze niet de beschikking had over heet water, nam ze als alternatief een haardroger om de lak op te warmen. Vervolgens heeft ze hem goed geschud en de lak was alweer klaar voor gebruik. Vanzelfsprekend heb ik dit ook uitgeprobeerd, maar bij mij werkte het alleen goed bij licht ingedroogde nagellak.

Vaak voorkomende oorzaken voor het uitdrogen van uw waardevolle nagellak

  • De fles was onvoldoende dicht gedraaid
  • Aan de flesrand zijn restjes nagellak opgedroogd en de fles sluit niet meer voldoende af
  • Nagellak fles werd bewaard in direct zonlicht
  • Nagellak wordt zelden gebruikt
Video: Zo wordt uw ingedroogde nagellak weer vloeibaar

 

 

Wist u, dat uw nagellak voor een langere periode continue vloeibaar blijft en bovendien gemakkelijker op te brengen is, indien u hem in de koelkast bewaard.Bewaar nagellak altijd in de koelkast

Wist u, dat uw nagellak voor een langere periode continue vloeibaar blijft en bovendien gemakkelijker op te brengen is, indien u hem in de koelkast bewaard. Voordat u hem in de koelkast of gewoon in uw cosmetische kastje zet, moet u de nagellak fles altijd goed dichtdraaien, zo voorkomt u het te snelle uitdrogen.

Conclusie: Hoe wordt gedroogde nagellak weer vloeibaar? Ingedroogde nagellak moet u niet direct weggooien. In de meeste gevallen kunt u hem weer vloeibaar maken door het flesje in heet water te zetten. Wees voorzichtig om hem met nagellak remover vloeibaar te maken. Gebruik remover zuinig, anders moet u de mooie nagellak toch weggooien. Bewaar uw nagellak altijd in de koelkast en u heeft langer plezier van uw favoriete kleur.

Mijn nagellak slogan: heet water en goed bewaard – geld bespaard!

Top