U bent hier:
24tip-Startpagina > Wellness > Wat is de juiste laktechniek voor perfect gelakte nagels ?

Wat is de juiste laktechniek voor perfect gelakte nagels ?

nagelslakken

Perfect gelakte vingernagels of voetnagels is niet meer alleen voor vrouwen belangrijk, ook steeds meer mannen vinden het perfect bij hem passen. Nagels lakken – het klinkt zo gemakkelijk, maar hoe vaak gaat u niet de fout in? Hier vindt u professionele tips om uw nagels perfect van een mooie gekleurde nagellak te voorzien.

Verwijder oude nagellak en verzorg nagelriemen

Voordat u uw nagels kunt lakken is een zorgvuldige en aandachtige voorbereiding van de natuurlijke nagel van essentieel belang. Verwijder de oude nagellak resten grondig met een zachte nagellakremover. Uw voorkeur zou hier voor een nagellakremover zonder aceton gaan, omdat aceton heel agressief is en uw nagels beschadigd. Fijn is het om een nagellakremover te gebruiken die bovendien een verzorgende olie, bijvoorbeeld amandelolie, bevat.

Verzorg nu eerst de nagelriemen

Nagelriemolie is hier erg geschikt voor. Het voedt de nagelriem het beste.
Geen nagelriemolie bij de hand? Gebruik dan een goede handcrème, druivenpitolie of zelfs lipbalsem om uw nagelriemen zacht te maken. Met een bokkenpootje kunt u uw nagelriemen een beetje terugduwen. Wees alleen voorzichtig, doe dit niet te ruw omdat uw nagelriemen alleen maar opvallender worden. Duw ze ook zeker niet te ver, het is niet de bedoeling dat ze helemaal verdwijnen. Nagelriemen hebben de functie om vuil weg te houden van de nagelmatrix, indien u teveel nagelriem verwijdert zal uw lichaam als reactie hierop alleen maar meer nagelriem aanmaken.

Gebruik geen nagelschaar!

Vijl van de linker of rechter buitenkant tot het midden van uw nagelOm uw nagels in vorm te brengen maak geen gebruik van een nagelschaar. Gedurende het knippen met een nagelschaar perst u uw nagellagen op elkaar waardoor ze sneller kunnen beschadigen. Om uw nagels in vorm te brengen raad ik u aan om een goede nagelvijl te gebruiken. Van groot belang is dat u uw nagels altijd in één richting vijlt (maak geen zaagbeweging), hiermee sluit u bovendien uw sensibele nagellagen af. Vijl van de linker buitenkant tot het midden van uw nagel en vervolgens van de rechter buitenkant in richting het midden van uw nagel. Deze manier van vijlen maakt uw nagels steviger en bevorderen de groei. Mijn voorkeur is om mijn nagels in een ovale vorm te vijlen. Vierkante nagels kunnen uw vingers optisch dikker maken dan ze zijn.

Nagels van vet bevrijden

Zelfs als u geen nagellak draagt, moet u uw nagels schoonmaken en van vet bevrijden met een goede nagellakremover. Zo verwijdert u achter gebleven vetten van uw nagels (bijvoorbeeld van handcrème of lipbalsem) waardoor uw nieuwe nagellak misschien niet goed op de nagel blijft zitten. Vervolgens uw handen goed wassen met water en zeep; op deze manier zorgt u ervoor dat uw nagels 100% vetvrij zijn

Start altijd met een basecoat

een druppel basecoat op het middenTrek een streep in de lengte over de nagel van de nagelriem richting vrije nageltopVervolgens trekt u een streep in dezelfde richting links en rechts van het midden.basecoat moet nagelplaat bedekken om uw nagels overal te beschermen

Om de nagels tegen verkleuring te beschermen, de natuurlijke nagels te versterken of om oneffenheden weg te werken, is het gebruik van een transparante basecoat (transparante nagellak) aan te bevelen.
Doe een druppel basecoat op het midden van de nagel. Trek een streep in de lengte over de nagel van de nagelriem richting vrije nageltop. Vervolgens trekt u een streep in dezelfde richting links en rechts van het midden. Het is belangrijk, dat uw basecoat de hele nagelplaat bedekt, omdat uw nagels overal beschermd moeten zijn tegen de gekleurde nagellak die u straks gaat opbrengen. Laat de basecoat goed drogen. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het gebruik van een goede basecoat is. Ik heb een keer gehad dat mijn mooie, blauw gelakte nagels zonder basecoat wekenlang gele nagels opleverden. Tegenwoordig gebruik ik een basecoat , die bovendien voedingsstoffen zoals calcium,ijzer en silicia bevat, dit houdt mijn nagels extra fit.

Hoe nagels perfect lakken?

Als de laag basecoat goed droog is kunt u beginnen uw gekleurde nagellak in twee dunne lagen op te brengen. Om een dunne laag te kunnen maken moet u niet te veel nagellak op het kwastje doen. Dit voorkomt u door het kwastje even af te vegen aan de rand van de nagellakfles. Daarbij is het belangrijk de eerste nagellak laag goed te laten drogen voordat de tweede laag opgebracht wordt. Lak de gekleurde nagellak niet helemaal tot aan de nagelriem, maar laat een smal randje van ongeveer een halve millimeter over. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat dat randje op iedere nagel even breed is.

Begin in het midden dan rechts en links

Zet het kwastje van uw nagellak een halve millimeter in het midden van de nagelriem en strijk in één beweging richting de top van uw nagel Deze beweging herhaalt u vanaf hetzelfde punt met een sprong naar links en rechts. Goed laten drogen en op dezelfde manier een tweede laag opbrengenZet het kwastje van uw nagellak een halve millimeter in het midden van de nagelriem vandaan en strijk in één beweging richting de top van uw nagel. Deze beweging herhaalt u vanaf hetzelfde punt met een sprong naar links en rechts. Probeer de zijkanten van uw nagels vrij te houden van nagellak. Op deze manier lijken ze optisch langer en smaller. Goed laten drogen en op dezelfde manier een tweede laag opbrengen. Als u de nagellak aanbrengt, doe het dan niet alleen op de bovenkant van de nagel, maar neem een klein stukje van de onderkant van de nageltop mee. Dit voorkomt afbladderen.

Geknoeid tijdens het lakken?

Gebruik dan een wattenstaafje gedrenkt in nagellakremover om de foutjes weg te werken. Ook hebt u een speciale nagellak corrector pen van bijvoorbeeld Herôme. Hier kun u eventuele foutjes snel en gemakkelijk mee corrigeren.
Om te zorgen dat uw nagellak mooi blijft zitten, zonder beschadigingen, moet u vooral de tijd nemen. Uw nagellak (de sneldrogende) zal al snel droog aanvoelen, maar kijk toch uit. Het duurt namelijk ruim een half uur tot de nagellak echt compleet droog is, zodat u zonder beschadigingen de deur uit kunt gaan.

Finish altijd met transparante topcoat

Ter afsluiting en voor een perfect resultaat brengt u als laatste laag een snel drogende topcoat aan.
De topcoat moet de hele nagel goed bedekken. Lak ook hier een klein stukje van de onderkant van de nageltop, om het afbladderen te voorkomen. Let erop dat u voldoende topcoat aanbrengt en deze voorzichtig met het kwastje over uw nagels strijkt.
De laag topcoat kunt u om de paar dagen herhalen, zo blijft u de glanzende frisse look van uw nagels behouden

Sneller droog met koud water en ijsklontjes

Het belangrijkste voor perfect gelakte nagels is het drogen. Vaak ga u veel te snel weer iets doen waardoor uw verse gelakte nagels per ongeluk beschadigen. Met deze tips kunt u uw nagels sneller laten drogen. Gelakte nagels kunt u sneller laten drogen door ze voorzichtig onder koud water te houden. Wees hierbij voorzichtig de waterstraal mag niet te hard zijn. Een alternatieve snel droog methode is een kommetje met koud water en ijsklontjes te vullen. Dompel hier uw handen korte tijd in. Probeer altijd dunne lagen aan te brengen, want deze drogen veel sneller. Professionele nagelstylistes maken gebruiken van nagellakdrogers, in tussen zijn er in verschillende webshops nagellakdrogers voor thuis te koop. U moet u nagels onder de nagellakdroger houden en hij blaast vanzelf uw nagels droog. Als u regelmatig u nagels onder tijddrukte moet lakken is het aanschaf geen overbodige luxe.

Nagellak heeft bubbeltjes en bladdert snel af – wat te doen?

Als uw gelakte nagels binnen korte tijd beginnen te bladderen of blaasjes vormen dan zijn uw nagels in de meeste gevallen niet 100% vetvrij geweest voor het aanbrengen van de basecoat. Een verdere oorzaak kan een te oude nagellak zijn. Geopende nagellak is ongeveer 1 tot 1½ jaar houdbaar. Na afloop van de houdbaarheid moet de nagellak vervangen worden.
Extra 24 tips:

  • Brede nagels lijken optisch smaller als u links en rechts van de nagelvouw een smalle rand ongelakt laat.
  • U kunt bij het openen van de nieuwe nagellak een datum op de nagellak fles zetten.
  • Als u uw nagels door een professional laat lakken, reken dan eerst af voordat ze met lakken begint. Zorg dat u niet weer in uw tas naar uw portemonnee moet zoeken. Zonde van al dat mooie werk.

Met de juiste techniek kunt ook u perfect gestyled vingernagels of voetnagels hebben. Zorg ervoor dat uw nagels vetvrij zijn voordat u uw nagels gaat lakken. Begin met een voedende basecoat en geef u nagels de finishing touch met een topcoat. Neem uzelf de rust en laat iedere laag goed drogen.

2 thoughts on “Wat is de juiste laktechniek voor perfect gelakte nagels ?

  1. zegt:Lieve Jonne en Sigrid,nou begrijp ik die prtchaig gelakte nagels die ik in de gymzaal zag gisteren! Wat een fantastisch idee om jullie kennis over nagels-lakken zo via een website te delen! Super Cool! Helaas zijn lange nagels voor een gymjuf niet echt handig maar in de kerstvakantie ga ik mijn nagels lekker even niet kort knippen en e9e9n van jullie creaties uitproberen.Dankjulliewel alvast voor de tips en veel succes met jullie website!Juf Jacqueline

  2. Sinds kort is er bij de Hema Quick Dry verkrijgbaar. Een druppel met het pipet op je pas gelakte nagel doen en het is droog!!! Ideaal voor mensen met weinig geduld!

Comments are closed.

Top