U bent hier:
24tip-Startpagina > Cocktails > Zoete vruchtenbowl – een recept van mijn moeder

Zoete vruchtenbowl – een recept van mijn moeder

Dit lekkere vruchtenbowl recept is in een handomdraai voor iedereen klaar te maken.

Het is een traditie die bij ons niet mag ontbreken tijdens de jaarwisseling: de Nieuwjaarsbowl van mijn moeder Trudy. Onze hele familie kijkt er ieder jaar weer naar uit om met oud op nieuw van Trudy’s vruchtenbowl te genieten. Dit lekkere vruchtenbowl recept is in een handomdraai voor iedereen klaar te maken.

De bowl een vergeten drank

Een bowl behoort eigenlijk bij tot de vergeten drank, die vooral in de 70er jaren bijna op iedere feestje werd geserveerd. Ik vind het jammer dat deze traditie in de vergeethoek is geraakt, want het is een heerlijke vruchtige belevenis, met of zonder alcohol. U kunt een bowl uitstekend ijskoud serveren op een zwoele zomeravond bij een barbecue, verjaardag of tuinfeest.

In het recept van mijn moeder wordt een beetje alcohol verwerkt, zodat ook chauffeurs zonder bob een glaasje kunnen genieten. U kunt de alcohol in deze bowl eenvoudig vervangen door kersensap en u heeft een lekkere kindvriendelijke bowl, ideale afwisseling voor kinderfeestjes.

Wat hebben wij nodig voor de perfecte vruchten bowl?

  • Bowlschaal of een grote schone kookpot
  • lepel of soeplepel om de bowl in de glazen te vullen
  • bowlglazen of theeglazen
  • kersen vruchtenwijn

Voor dit recept gebruiken wij alleen geconserveerd fruit uit blik of glas. Zorg ervoor dat al het fruit ongeveer op de zelfde grootte worden gesneden.

Wat hebben wij nodig voor de perfecte vruchten bowl?Deze vruchtsoorten heeft u nodig:

  • 1 blik perziken in kleine stukjes gesneden
  • 1 glas kersen zonder pitten
  • 1 blik Fruitcocktail met ananas, druiven peren
  • 1 glas frambozen

Maak de blikken en de glazen open en schud de vruchten inclusief het vruchtensap worden in de bowlschaal. Indien u geen bowlschaal heeft gebruik een grootte schone kookpan.

Vervolgens giet u een halve liter kersen vruchtenwijn bij het fruit.

Met een grootte schone soeplepel de bowl goed doorroeren. Even proeven of u het sterk genoeg vindt, indien nodig nog wat kersenwijn toevoegen. De vruchtenbowl afdekken en in de koelkast of op een koele plek enkele uren laten intrekken. De bowl kunt u goed een dag van tevoren voorbereiden.

Serveer de goed ingetrokken en gekoelde bowl in mooie bowlglazen met een bowlprikker of lepel, zodat de gasten gemakkelijk het zoete fruit uit de bowl kunnen eten.

Extra tip: Voor een bubbel effect en frissere nuance voegt u kort voor het serveren een fles champagne aan de bowl toe.

De bowl is ten onrechte een vergeten drank, die eenvoudig toe te bereiden is. En op een geslaagde party niet mag ontbreken!!! Probeer het zelf maar eens uit met of zonder alcohol.

 

Proost,prosit,cheers, skål.

Serveer de goed ingetrokken en gekoelde bowl in mooie bowlglazen met een bowlprikker of lepel, zodat de gasten gemakkelijk het zoete fruit uit de bowl kunnen eten.

Top