U bent hier:
24tip-Startpagina > Computer > Hartstikke leuke WhatsApp functies

Hartstikke leuke WhatsApp functies

mijn favoriete handige en nuttige functies van WhatsApp

WhatsApp is ongetwijfeld een van de meest gebruikte apps op uw smartphone. WhatsApp wordt steeds uitgebreider met nieuwe functies en mogelijkheden. Sommige functies zijn ook een beetje verborgen. Vandaag wil ik mijn favoriete handige en nuttige functies van WhatsApp met u delen, die u misschien nog niet kent of waarvan u vergeten bent hoe ze werken.

Een groot knipperend hart versturen

Een groot flikkerend hart versturen

Wilt u iemand laten zien hoeveel u van hem of haar houd? Stuur hem dan een groot, knipperend, rood hart. Klik hiervoor op de Smiley naast Typ een bericht en kies het rode hart. Vervolgens klikt u op de verstuur pijl en het kleine hartje wijzigt in een groot knipperend hart. Indien u het hartje tussen de tekst gebruikt blijft het een klein hartje.

Uw achtergrond met een eigen foto personaliseren

Wilt u graag een persoonlijk karakter aan uw chatberichten geven? Ga in het hoofdscherm van WhatsApp naar de instellingen. De instellingen vindt u aan de rechter bovenkant door te klikken op de 3 onder elkaar staande puntjes. Vervolgens tikt u op het menupunt Chats. In het nu volgende menu tikt u op het menupunt Achtergrond. Er gaat een nieuw venster open. Hier kunt u kiezen om een eigen foto uit de Galerij te halen of een WhatsApp-achtergrond uit te kiezen. Om een eigen foto in te stellen tikt u op de galerij en kiest de gewenste foto. WhatsApp geeft u nu nog de mogelijkheid om de foto aan te passen of in en uit te zoomen. Om een WhatsApp-achtergrond in te stellen moet u eerst het achtergrondpakket van WhatsApp downloaden ( van Internet afhalen en op uw telefoon opslaan).
Liever een effen kleur of geen achtergrond? Ook dit kunt u in dit venster instellen. Liever de oude instellingen terug, tik dan op Standaard.

Blauwe vinkjes uitzetten?

De groene vinkjes veranderen in blauwe vinkjes, indien u of uw chatpartner een bericht geopend heeft. Zo weet iedereen dat het bericht is gelezen. Wilt u niet dat uw chatpartner kan zien of u een bericht gelezen heeft, ga dan naar uw instellingen. Tik op Account en vervolgens op Privacy. Deactiveer het vinkje achter Leesbewijzen uit. Als u de leesbewijzen uitschakelt, kunt u ook geen leesbewijzen van anderen meer zien.

Laatst gezien uit zetten?

Standaard kunt u zien wanneer iemand het laatst online was. Dit is zichtbaar onder de naam van uw chatpartner “laatst gez. vandaag 13:10 “. U kunt ook deze optie uitschakelen. open u instellingen en tik op Account en daarna op Privacy. Tik op Laatst gezien en zet een vinkje voor Niemand. Nu weet niemand meer wanneer u voor het laatst online was. Maar ook u kunt nu niet meer zien wanneer iemand online geweest is.

Hoe kan ik tekst cursief of vet maken?

Om een cursief (schuingedrukte) tekst te maken moet u met een underscore ( _ ) beginnen en afsluiten met underscore ( _ ). Voor een vet (dik gedrukt) tekst begint u met een sterretje (*) en sluit de tekst af met een sterretje (*).
Ook kunt u een woord helemaal doorstrepen door er voor en achter een tilde (~) toe te voegen.
Oproeplijst leeg maken
Een mooie functie van WhatsApp is dat u ook met iemand kunt bellen. Deze gespreken kunt u terug zien onder het menupunt Oproepen. Deze lijst kunt u ook eenvoudig wissen. Tik hiervoor op Oproepen en aan de rechterbovenkant op de drie onder elkaar staande puntjes. Kies Belgeschiedenis wissen. U wordt nog even gevraagd of u het ook zeker wilt. Bevestig de vraag met Ok en uw oproeplijst is volledig leeg.

Meerdere mensen dezelfde tekst sturen?

U wilt graag hetzelfde bericht naar meerdere contacten, minstens naar twee verschillende contacten sturen? Dit kan door het maken van een verzendlijst.
Tik hiervoor op Chats en aan de rechter bovenkant op de drie onder elkaar staande puntjes. Kies Nieuwe verzendlijst. De lijst met uw contacten gaat open. Tik iedere persoon aan die uw bericht zal ontvangen, ten minste twee contacten. Klik op het groen haakje aan de rechter onderkant. Nu kunt u het gewenste bericht schrijven of bijvoorbeeld een rood hartje versturen.

Hoe contacten blokkeren

Ga in het hoofdscherm van WhatsApp naar de instellingen. De instellingen vindt u aan de rechter bovenkant door te klikken op de 3 onder elkaar staande puntjes. Tik op Account en vervolgens op Privacy. Tik nu op het menupunt Geblokkeerde contacten. De lijst met uw recent geblokkeerde contacten wordt zichtbaar. Aan de rechterbovenkant ziet u een mannetje met een plusteken ervoor, tik erop. De lijst met al uw contacten gaat open en u kunt het contact aantikken die u wilt blokkeren. Dit contact is nu direct toegevoegd aan uw lijst met geblokkeerde contacten.

Blokkeren opheffen?

Ook hiervoor gaat u in de instellingen WhatsApp. Tik op Account en vervolgens weer op Privacy. Tik nu op het menupunt Geblokkeerde contacten. De lijst met uw recent geblokkeerde contacten wordt zichtbaar. Tik nu het contact aan die u niet meer blokkeren wilt. Er gaat een venster open met de naam van de contactpersoon en deblokkeren. Tik erop en dit contact is niet meer geblokkeerd.

Vaandag wil ik mijn favoriete handige en nuttige functies van WhatsApp met uw delen, die u misschien nog niet kent of waarvan uw vergeten bent hoe ze werken.In bovenstaand bericht heb ik mijn favoriete functies van WhatsApp met u gedeeld. Zeker zijn er nog veel meer handige opties in deze Smartphone App en ik zal deze tip gegarandeerd nog uitbreiden. Voor vandaag hoop ik dat u mijn tips en trucs handig vond en kunt gebruiken.
Fijn zal ik het ook vinden als u mijn artikel met mijn favoriete functies van WhatsApp een Like geeft en/of deelt met uw vrienden op Facebook, Google+, Twitter, Stumbleupon en/of Pinterest, etc

Top