U bent hier:
24tip-Startpagina > Desserts > Lekker dessert met Kaki en kwark

Lekker dessert met Kaki en kwark

Ingredïenten voor 4 personen:

  • 500g Franse Kwark
  • 3 eetlepels suiker
  • merg van een vanillestokje
  • 2 kaki’s
  • staafmixer
  • scherp mes

Dit exotische dessert krijgt zijn karakter door de bijzondere smaak van de diverse aroma’s die een kaki heeft, zoals perzik, banaan, abrikozen en peer, in combinatie met de heerlijke frisse smaak van de kwark. Het is een echt winters nagerecht, omdat deze exotische vrucht dan bij ons goed in de supermarkt verkrijgbaar is.
Hieronder word uitgelegd hoe gemakkelijk het exotische dessert kaki ontmoet kwark toe te breiden en voor te bereiden is.

Begin met de Franse kwark

Neem een grote kom en doe er de Franse kwark in.

De vanillestokjes met de punt van een scherp mes in de lengte opensnijden en het vanillemerg er uit schrappen.

Voeg het vanillemerg toe aan de Franse kwark. Nu de suiker toevoegen en alles goed met de kwark vermengen.

Sla de kwark met een lepel luchtig op. Proef het vanillekwark mengsel of u het zoet genoeg vindt, anders doet u nog wat extra suiker bij.

Bereid de kaki toe

Kaki onder koud water goed wassen. Let erop dat de kaki goed rijp is. U wilt meer over de kaki weten?
De vrucht schillen en de kroon verwijderen. Indien de kaki te rijp is, kunt u het vruchtvlees met een lepel eruit halen: hiervoor de kaki doormidden snijden. Het vruchtvlees van de kaki in een mixkom geven en met de staafmixer opschuimen. Vervolgens de kakimousse voorzichtig onder de kwark roeren en even proeven of het zout genoeg is. Als u klaar bent krijgt uw kwarkdessert een marmorerende effect van de kaki.

Mooi geserveerd smaakt 2 keer zo goed

Het vruchtvlees van de kaki in een mixkom geven en met de staafmixer opschuimen.
Het vruchtvlees van de kaki in een mixkom geven en met de staafmixer opschuimen.

Voor het serveren kunt u mooie grote wijnglazen met rechte wanden gebruiken. Ik zelf vind whisky glazen of niet te hoge drinkglazen goed passen bij deze exotische dessert. Voeg de kakikwarkdessert in de glazen en let erop dat u de randen schoon houdt. Anders even schoonmaken met vochtig keukenpapier.

Extra 24-Tip:

U wilt afvallen: vervang dan de suiker voor 0,3g steviapoeder puur. Kwark is een prima levensmiddel om mee af te vallen.
U wilt het een beetje elegant: meng dan onder de kwark een beker (200ml) crème fraîche of Griekse yoghurt.

In plaats van snoep of chips kunt u het lekkere dessert van kaki en kwark ook avond’s voor de televisie genieten, zo u ziet het is meer dan alleen maar zo een dessert. Kwark laat zich goed combineren met vruchten. Hier maakt de kaki met zijn brede smaakaroma’s geen uitzondering.

Top