U bent hier:
24tip-Startpagina > Desserts > Mangokwark -mijn lievelings dessert

Mangokwark -mijn lievelings dessert

Vandaag wil ik mijn lievelingstoetje mangokwark met u delen. Het is niet alleen qua smaak mijn lievelingsdessert ook om zijn snelle toebereiding. Het is een lekker nagerecht dat u het hele jaar door kunt toebereiden. In dit bericht leg ik u nu stap voor stap uit hoe u mijn recept voor mangokwark zelf kunt maken.

Goed voor lever, geheugen en huid

Mango en kwark zijn hele gezonde ingrediënten. Wetenschappelijk is bewezen dat verse mango erg goed is voor uw huid en uw concentratievermogen bevorderd. Wat de huid betreft kan ik dit helemaal bevestigen, omdat ik na het genieten van dit overheerlijke dessert een hele zachte huid krijg. Kwark bevat een stof die uw lever helpt zich te reinigen.

Mangokwark dessert zonder suiker

In mijn mangokwark toetje maak ik geen gebruik van suiker. Neem een grootte glasschaal en doe er de Franse kwark in. Voeg nu per 500 ml Franse kwark 0,3g steviapoeder puur toe. Alternatief kunt u ook suiker (3 eetlepels suiker) of honing (2 eetlepels honing) gebruiken.
Voor een afgeronde smaak voegt u nog een snufje zeezout aan het gezonde toetje toe. Met een garde moet u nu de kwark luchtig opslaan. Proef het kwark mengsel of u het zoet genoeg vindt, anders doet u nog wat steviapoeder puur erbij.

U wilt het een beetje elegant: meng dan onder de kwark 200ml Griekse yoghurt

fransekwark goed voor lever, geheugde en huid
Neem een grootte glasschaal en doe er de Franse kwark in.
Het vruchtvlees van de mango in een mixkom geven en met de staafmixer opschuimen.
Schil de mango en geef het vruchtvlees in een mixkom

Mango klaar maken

Neem een rijpe mango en was deze onder koud water goed af. Schil de mango en geef het vruchtvlees in een mixkom. Hoe u eenvoudig een mango kunt schillen en snijden kunt u in ons artikel Mango – caloriearm fruit met anti aging effect lezen. Bewaar 4 kleine stukjes mango voor decoratie van het lekkere dessert. Met de staafmixer moet u nu het mangovruchtvlees pureren.

Het oog eet ook mee

Dit overheerlijke dessert verdient om in mooie grote glazen geserveerd te worden. Een niet te hoog drinkglas of whisky glas past goed bij dit gezonde dessert. Neem een schone eetlepel en geef in ieder glas 2 eetlepels mangopuree. Neem een tweede schone eetlepel en vul de glazen op met 2 eetlepels kwark. Vervolgens geeft u weer een laagje van 1 eetlepel mangopuree erop en daarna een laagje van 2 eetlepels kwark. Ga zo door tot het glas gevuld is. Sluit af met een laag Franse kwark. Let erop dat u de randen schoon houdt. Anders kunt u ze even schoonmaken met vochtig keukenpapier. Neem nu de overgebleven mangostukjes en snij deze in dunne schijfjes.Tenslotte versiert u de mangoschijfjes over de laatste laag kwark. Zet de glazen tot het serveren in de koelkast of smul direct.

Mijn mangokwark recept is ideaal geschikt indien u wat gewicht wilt verliezen, omdat ik in plaats van suiker steviapoeder gebruik.

Nu hebt u kunnen lezen hoe ik mijn lievelingsdessert maak. Mijn mangokwark recept is ideaal geschikt indien u wat gewicht wilt verliezen, omdat ik in plaats van suiker steviapoeder gebruik.  Het is in een mum van tijd klaar. Mangokwark kan ook een lekkere afsluiting van uw menu zijn of u neemt hem mee, zoals ik het graag doe. Hiervoor geef ik ook weer stap voor stap mango en kwark in een bewaardoos.  Goed sluiten en dan genieten, als lunch op het werk, gezonde tussendoortje of als pauze snack op reis, uitstapje of wandeling.

Wilt u dat uw familie en vrienden ook van deze gezonde mangokwark kunnen genieten, dan  deel dit recept op Facebook, Instagram, Google+, Twitter  Pinterest, Tumblr en/of StumbleUpon.

One thought on “Mangokwark -mijn lievelings dessert

  1. Ik vind deze suikervrije mangokwark overheerlijk. Mijn zoon van 5 jaar geef ik mangokwark mee naar school. Dankje, Elke voor het delen van het heerlijke recept!

Comments are closed.

Top