U bent hier:
24tip-Startpagina > Desserts > Sharon dessert met yoghurt

Sharon dessert met yoghurt

Sharonfruit afkomstig uit Israël

Het mooie zoete karakter van sharonfruit gecombineerd met de heerlijk frisse smaak van een Griekse yoghurt.
Dit dessert past goed bij een feestelijke menu zoals bijvoorbeeld met de kerst. Het is een licht dessert dat goed met een zwaar menu harmonieert. In plaats van de Griekse yoghurt kunt u ook uw eigen zelfgemaakte yoghurt gebruiken. Lees hier stap voor stap hoe u in uw eigen keuken yoghurt zelf kunt maken.

De sharon is  een bepaald ras van de kakivrucht afkomstig uit Israël.  Ze heeft een heerlijk zoet smaak van perzik en abrikoos. De Sharon  is een bron van vezels en rijk aan provitamine A. Deze vitamine maakt de sharonfruit gezond voor de donkere wintermaanden waarin zo’n extra aan vitamine  welkom is

Dit dessert is bijna zo snel klaar gemaakt, dan opgegeten. Geef de Griekse yoghurt in en mengschaal. Voeg de suiker en het limoensap toe en meng het goed door . Voor mensen die willen afvallen of geen suiker mogen eten, vervang de suiker door steviapoeder/ honingkruid. Was de sharon goed onder koud water. Verwijder het kroontje en de schil van het sharonfruit. Geef de vruchten in een blender en maal deze fijn.  Voor en nog fijner ,mooie gladde resultaat  kunt u  vervolgens het sharon puree door een zeef wrijven. Neem 2 mooie grote glazen en schep er kleine laag Griekse yoghurt in. Voeg dan een laag  puree van de sharon erover. Maak het af met nog een flinke laag Griekse yoghurt.
Garneer het met een blaadje munt of citroenmelisse.

Dit heeft u nodig:

1/2 liter griekse yoghurt

2 eetlepels suiker

sap van en halve limoen

2 sharonfruits

blender

fijn zeef

* Laatst bijgewerkt op maandag 13 februari 2017

Top