U bent hier:
24tip-Startpagina > Desserts > Zomerse fruitsalade – een bron van vezels en vitamines

Zomerse fruitsalade – een bron van vezels en vitamines

Zomerse fruitsalade met een bron van vezels en vitamines

De meeste fruit bevatten naast veel vitamines ook veel vezels, die in het gezonde voedingspatroon van kinderen en volwassenen niet mogen ontbreken. Regelmatig vers fruit eten is voor iedereen gezond. Maar ook een heerlijke zomerse fruitsalade helpt u en uw familie uw bron van vezels en vitamines aan te vullen. U vindt hier een variatie van fruitsalade, die mijn man bijzonder lekker vindt. Ik heb hier voor u op rij gezet hoe u de fruitsalade klaar maakt. U zult zien dit fruitsalade recept is de moeite waard om uit te proberen.

Fruitsalade voor een goede start

Deze frisse fruitsalade is uitstekend geschikt tijdens warme zomerdagen als vezelrijk en vitaminerijk ontbijt voor een goede start in de nieuwe dag. Hij is ook bijzonder geschikt als lichte vitamine rijke lunch of avondeten. Vooral tijdens een warme periode is het belangrijk dat u uw lichaam niet te sterk belast met zwaar eten.

Ook u kunt de fruitsalade klaarmaken

Het is voor iedereen gemakkelijk en snel toe te bereiden en zelfs kleine kinderen zijn er dol op. Heel leuk – dit recept kunt u goed met kinderen samen toebereiden.De ingrediënten zijn relatief goedkoop als u het fruit in het seizoen gebruikt.

En zo gaat u aan de slag:

Leg een grote snijplank, een scherp mes en een glazen schaal klaar.Voor een uitstekende kwaliteit van de fruitsalade is het van belang, dat u vers en rijp fruit gebruikt. Het is belangrijk, dat u de hieronder beschreven volgorde van toebereiding aanhoudt in verband met het snelle bruin worden van de banaan.

  • Was de verse bosbessen goed schoon onder koud water. Let op dat alle mogelijke steeltjes van de bosbessen verwijderd zijn.
  • De gewassen bosbessen goed uitlekken laten en als eerste fruit in de glazen schaal geven.
  • Vervolgens de verse nectarines of perziken goed wassen en met een schone keukendoek of keukenpapier droog maken. Halveer de verse nectarines of perziken en verwijder de pit. Nu de nectarinestukjes in niet te kleine blokjes snijden.
  • Voeg de nectarinestukjes of perzikstukjes toe aan de glazen schaal met bosbessen.

Nu moet u eerst de dressing maken:

Hiervoor neemt u een limoen en wast u deze goed af onder koud water. Vervolgens de limoen halveren en 1 helft limoen uitpersen. De andere helft van de limoen kunt u nog goed 1 – 2 dagen in de koelkast  bewaren.

  • Neem een kleine mok en geef er de suiker, een snufje zout en de limoensap toe. Voeg 2 eetlepels walnootolie toe. Indien u allergisch reageert op de walnoten, kunt u de walnootolie vervangen door druivenpit olie .
  • Roer nu de dressing goed door, totdat de suiker in de limoensap is opgelost.

Nu gaat u aan de slag met de rijpe banaan. Ontdoe de schil van de banaan en snij de banaan in kleine schijfjes. Doe de bananen schijfjes in de glazen schaal bij het andere fruit, de bosbessen en de nectarinestukjes. Schud nu ook direct de dressing over de  fruitsalade. De Limoensap in de dressing voorkomt dat uw fruit , zoals banaan, bruin wordt.

Met een groot salade bestek moet u nu nog alle fruit, bosbessen, nectarines of perziken en bananen, met de limoendressing vermengen.

Serveren en genieten

Serveer nu de verse fruitsalade in grote glazen kommetjes als ontbijt of als lunch op als tussendoortje.

Vooral met warm weer is een fruitsalade voor iedereen een bron van vitaminen en vezels. Deze favoriete fruitsalade van mijn man, gevuld met bosbessen, nectarines /perziken en bananen kunt u alleen of samen met uw kind(eren) snel en eenvoudig toebereiden. En wie weet, wordt deze gezonde salade ook uw favoriete zomerse gerecht!  Heeft u een andere favoriete fruitsalade dan deel deze met ons en de gebruikers van 24-Tip.

Smakelijk eten.

Top