U bent hier:
24tip-Startpagina > Dieren > Hoe uw hond beschermen bij een winterwandeling door de sneeuw?

Hoe uw hond beschermen bij een winterwandeling door de sneeuw?

De winter is in ons land aangekomen. Onze assistent Sammy heeft de eerste sneeuw op zijn eigen manier getest, zoals u in onderstaande video kunt zien. En iedereen geniet op zijn manier van de mooie sneeuw. Voor de gezondheid is een winterwandeling, goed beschermd, voor u en uw hond super gezond. Toch betekend dit, dat uw hond voor een winterwandeling wat extra zorg nodig heeft! Lees snel verder met welk handige middel u uw hond beter kunt beschermen.

Poten goed beschermen voor een winterwandeling

Bij assistent Sammy wrijven wij voor het wandelen zijn poten met vaseline in, zodat de kussentjes soepel en veerkrachtig blijven. Door de vaseline zullen klompen ijs, sneeuw en strooizout zich minder snel ophopen tussen de tenen en zijn poten zijn beter beschermt tegen de kou.

Voorkom dat uw hond kan uitglijden

Indien uw hond niet zo vertrouwd is met het verzorgen van zijn poten, dan heb ik een handige truc voor u om uw hond eraan te wennen.Omdat wij in de gang gladde tegels hebben liggen, leggen wij altijd een handdoek bij de deur. Sammy’s poten worden eerst op deze handdoek ingesmeerd met vaseline. Vanuit de handdoek gaat hij dan direct met ons naar buiten. Zo voorkomen wij dat hij kan uit glijden op de tegels, omdat door de vaseline zijn poten ook echt glad zijn. Gelukkig vindt Sammy het prima als hij door ons verzorgd wordt.

Uw hond wil niet met vaseline ingesmeerd worden?

Indien uw hond niet zo vertrouwd is met het verzorgen van zijn poten, dan heb ik een handige truc voor u om uw hond eraan te wennen. Maar u moet het niet met dwang doen! Wrijf de binnenkant van een hand dik met vaseline in, knuffel met uw hond en pak erbij voorzichtig een pootje. Strijk zijn poot over uw hand met vaseline. Doe dit de eerste keren nog zonder in te masseren. De volgende keer begint u eerst bij een pootje met masseren. Is uw hond ermee vertrouwd, neemt u de volgende keer een tweede pootje erbij. Doe het met rust, dan zal u hond het snel met zich laten doen.

Na de winterwandeling sneeuw en strooizout verwijderen

Na de winterwandeling moet u zijn vacht vrijmaken van ijs en sneeuw. Normaal likt uw hond zijn poten zelfs schoon, maar het oplikken van strooizout kan ervoor zorgen dat uw hond zich moet overgeven. Daarom kunt u zijn poten met maximaal lauw water voorzichtig afwassen en zo van strooizout bevrijden. Het water mag maximaal lauw warm zijn, want als uw hond rechtstreeks uit de kou binnenkomt, zonder te acclimatiseren, is zeer heet of zelfs heet water uiterst pijnlijk – vergelijkbaar met het wassen van uw koude handen.

Vaseline ook goed voor het baasje

Trouwens kunt u met vaseline ook uw gezicht en handen gedurende een winterwandeling beschermen tegen de koud. Wrijf hiervoor uw hele gezicht inclusief uw lippen met vaseline in. Als extra resultaat laat de vaseline uw lippen niet meer openspringen en mooi glanzen.

Conclusie:

Na het lezen van dit bericht weet u hoe u bij een winterwandeling door de sneeuw uw hond beschermd. Indien uw hond niet vertrouwd is dat hij wordt ingesmeerd, zal hij het met onze handige truc snel leren. Misschien heeft u ook een tip hoe u een hond kunt beschermen bij een winterwandeling in de sneeuw. Wij hopen dat bovenstaande tip u verder kon helpen. Wij zullen het erg waarderen als u ons artikel ‘Hoe uw hond beschermen bij een winterwandeling door de sneeuw’  met uw familie en vrienden op Facebook, Instagram, Google+, Twitter, Tumblr  en/of Pinterest, etc deelt.

Wij wensen u en uw hond vele gezonde winterwandelingen in de sneeuw! 😆

 

Top