U bent hier:
24tip-Startpagina > Energie > Spaar geld en stroom door dit te doen!

Spaar geld en stroom door dit te doen!

Uw tablet, mobiel en laptop moeten regelmatig opgeladen worden.

Uw tablet, mobiel en laptop moeten regelmatig opgeladen worden. Misschien herkent u zich ook hierin.

De oplader voor mobiel en tablet hebben een vaste oplaadplek in uw huis. ‘S avonds na het thuiskomen snel de tablet aan de oplader en vanzelfsprekend de mobiel van u en uw partner moeten na een lange werkdag  ook aan hun opladers. De volgende ochtend snel de mobiele telefoons en tablet van de stekkers aftrekken en de nieuwe dag kan van start gaan. Hetzelfde doen ook uw kinderen, ouders en vrienden. In onze moderne tijd kunnen wij ook niet meer met een lege telefoon of tablet rondlopen. Want gegarandeerd als u een dag met een lege telefoon rond loopt, u ineens net die dag uw mobiel hard nodig heeft.

Omvormers hebben altijd stroom nodig

Wat veel mensen niet weten is, dat iedere oplader die in het stopcontact blijft zitten zonder dat er nog een apparaat aan verbonden is toch nog stroom blijft verbruiken. Er zit namelijk een kleine omvormer in de stekker die er voor zorgt dat 220 volt wordt om gevormd naar bijvoorbeeld 5 volt bij een mobiele telefoon oplader om deze dan te kunnen opladen.

Ook, als u de mobiele telefoon van de oplader heeft ontkoppeld, blijft de omvormer ingeschakeld en zal dus stroom blijven verbruiken. Nu zal u zeggen een oplader zal niet zoveel stroomkosten veroorzaken. Als u het hele jaar lang de oplaadstekkers van uw hele gezin in de stroom laat zitten zal de stroomrekening zeker hoger  zijn. Ons advies voor de toekomst maak er een gewoonte van. Trek na het opladen van tablet en mobiel altijd de stekkers uit het stopcontact. Er zijn ook stekkerdozen op de markt die u compleet kunt uitschakelen.

Trek opladers uit de stopcontact

Wilt u sparen, dat trek mobiel en tablet uit bij de stopcontact! Bij ons zijn wij er ook mee begonnen. Eerlijk gezegd is het moeilijker dan verwacht. In loop van de tijd hebben wij ons het automatisme aangeleerd om even het mobiel van de oplaadkabel te trekken voordat we de deur uit gaan. Om dit automatisme zo snel als mogelijk afgeleerd te krijgen zeggen wij hard op, dat wij in plaats van het mobiel uit de oplaadkabel te trekken, de oplader uit de stopcontact moeten trekken. Klinkt misschien raar, maar met deze methode hebben wij al meerdere keren onze oude aangeleerde automatisme afgeleerd.

Na het lezen van ons bericht weet u, dat u door het correcte gebruik van een oplader stroom en geld kunt sparen. Misschien lijkt het voor u niet echt veel maar hier maakt het echt de massa uit. Kijk maar eens rond in uw huishouden, waar nog meerdere apparaten te vinden zijn, die verborgen stroomvreters kunnen zijn, zoals TV in stand-by, vaatwasser in stand-by. Dit wordt stand-by- of ook wel sluipverbruik genoemd. Jaarlijks is het sluipverbruik van een gemiddeld huishouden ongeveer 450kWh, wat  al gauw € 100,- op jaarbasis kost. Bron:UnitedConsumers – Energie besparen: 10 tips voor thuis.
Met dit bedrag kunt u toch beter een mooi familie uitstapje doen, toch?

Wij hopen dat u ons bericht <<Spaar geld en stroom door dit te doen!>> ook uw ogen geopend heeft om samen energie en het milieu te sparen. Vergeet niet dit artikel te delen met uw familie en vrienden op Facebook, Instagram, Google+, Twitter  en/of Pinterest, etc

 

Top