U bent hier:
24tip-Startpagina > Gebak/Taart > Hoe advocaattaart maken met lange vingers

Hoe advocaattaart maken met lange vingers

Hoe advocaattaart maken met langer vingers

De advocaat taart heeft niets te maken met een juridische persoon. De naam heeft deze lekkere taart te danken aan het ingrediënt advocaat likeur. Zoals in het hieronder omschreven recept voor advocaattaart, wordt deze al jaren door mijn schoenmoeder toebereid. Bij één van mijn eerste bezoeken heeft ze de advocaattaart geserveerd en mij het recept gegeven. Les hier onder hoe eenvoudig deze lekkere taart te maken is.

Maak de gekarameliseerde amandelschijfjes voor de topping

Als topping van de taart kunt u zowel chocoladevlokken of amandelschijfjes gebruiken. In het hier vermelde recept maken wij een topping van gekarameliseerde amandelschijfjes. Omdat ook deze moeten afkoelen, moet u ze in de volgende stap klaar maken. Neem een schone kookpan en voeg er 6 afgestreken eetlepels suiker een pakje amandelschijfjes in. Zet de kookpan op een warmtebron op middelgroot vuur. Met een backspaan moet u de amandelen gedurende het karameliseren permanent doorroeren. Het beste kunt u erbij blijven, omdat er een groot risico bestaat dat de amandelen snel te donker worden. Indien de schijfjes licht bruin gekleurd zijn, neemt u ze van het vuur. Schud ze op een bord, vlakke aluschaal of een bakblik die op de bodem bedekt is met bakpapier. Direct met de backspaan uit elkaar halen. Zo voorkomt u het aan elkaar plakken van de gekarameliseerde amandelschijfjes. Als u hiermee te lang wacht kan het gebeuren dat het één geheel wordt die u niet meer uit elkaar kunt halen.

Bereid een sterke koffie (espresso)

Voordat wij aan de slag kunnen met de advocaat taart moeten wij een sterke koffie ( espresso) bereiden. Hiervoor bereiden wij een kop sterke koffie. Vermeng de lauwwarme koffie met 1 eetlepel amaretto, rum of koffielikeur, helemaal naar uw eigen smaak. Giet een mok water in het koffiezetapparaat. Geef in de koffiefilter de hoeveelheid gemalen koffie voor 4 koppen koffie. Zet het koffiezetapparaat aan.Als de koffie klaar is giet u hem in een mok en laat het afkoelen tot lauwwarm. (Vergeet niet het koffiezetapparaat uit te schakelen.)
Vermeng de lauwwarme koffie met de amaretto, rum of koffielikeur, helemaal naar uw eigen smaak. Persoonlijk vind ik de amaretto hier het beste passen, omdat wij een topping van gekarameliseerde amandelschijfjes maken. De sterke koffie wordt later gebruikt om de lange vingers mee te besprenkelen of in te soppen.

Aan de slag met de advocaatcrème

Nu gaan wij aan de slag met de crème voor de advocaat taart. De crème word gemaakt van slagroom en advocaat, hier heeft deze lekkere taart zijn naam aan te danken. Neem een beslagkom en giet er de slagroom in. Voeg de vanillesuiker toe. Zorg ervoor dat de beslagkom goed vast staat gedurende het kloppen van de slagroom. Het snelste kunt u met de mixer de slagroom stijf kloppen. Geen mixer in huis, dan kunt u de slagroom met een garde stijf kloppen. Indien u op zekerheid wilt gaan maak dan gebruik van klopfix. Nu de advocaat toevoegen en goed onder roeren.

Bouw de advocaattaart

lange vinger, met de suikerkant naar onder, tot de helft in de sterke koffie soppen. Verdeel de helft van de advocaatcrème over de lange vingers. Afsluiten met advovaatcreme Hier gebruiken wij gekarameliseerde amandelschijfjes. Deze worden als afsluiting over de taart gestrooid.

 

 

 

 

Giet de sterke koffie in een langwerpige vlakke schaal. De schaal moet voldoende groot zijn, zodat de lange vingers er goed in passen. Zet een springvorm klaar en bekleed de bodem met bakpapier of huishoudfolie.
U kunt nu beginnen met de onderste laag van de advocaat taart. Hiervoor eerst een lange vinger, met de suikerkant naar onder, tot de helft in de sterke koffie soppen. De lange vinger met de gesopte suikerkant naar boven in de springvorm leggen. Ga zo door tot de bodem van de vorm helemaal bedekt is.

Verdeel de helft van de advocaatcrème over de lange vingers. Even gladstrijken en beginnen met de tweede laag lange vingers. Bij de tweede laag moet u de lange vingers helemaal in de sterke koffie soppen. Verdeel ze gelijkmatig over de laag advocaatcrème. Nu is de tweede lange vinger laag ontstaan.
U ben nu bijna klaar, nog de andere helft van de crème over de tweede laag met lange vingers verdelen. Met een keukenspatel mooi glad strijken. Om het mooi glad te krijgen, dompelt u de keukenspatel in heet water en strijk de crème glad.

Wat ontbreekt nog? Juist, de topping voor de advocaattaart!

Zoals u misschien gelezen heeft kunt u als topping zowel chocoladevlokken of gekarameliseerde amandelschijfjes gebruiken. Hier gebruiken wij eerder toebereide, gekarameliseerde amandelschijfjes. Deze worden als afsluiting over de bovenste laag met advocaatcrème gestrooid.

Video: Hoe advocaattaart maken?

Kan ik advocaattaart invriezen?

Dat kan prima – u moet hiervoor de taart nog goed ingepakt. De advocaattaart eerst afdekken met vershoudfolie. Vervolgens inwikkelen met aluminiumfolie. Daarna trek ik er altijd nog een plastic zak omheen en zet de verse taart in de diepvries.

Wilt u de advocaattaart dezelfde dag nog serveren?

Zet deze dan voor minimaal 3 uur in de koelkast zodat hij kan opstijven en intrekken. Serveer met een kopje koffie en een glaasje advocaatlikeur.
Hier heb ik mijn lekkerste recept voor advocaattaart voor u op een rij gezet. In plaats van een botercrème maak ik hier gebruik van een slagroomcrème, dat maakt de taart minder machtig. Deze advocaattaart wordt eerder gebouwd als gebakken.Conclusie: Hier heb ik mijn lekkerste recept voor advocaattaart voor u op een rij gezet. In plaats van een botercrème maak ik hier gebruik van een slagroomcrème, dat maakt de taart minder machtig. Deze advocaattaart wordt eerder gebouwd als gebakken. Zowel een beginnende als een ervaren thuisbakker kan dit zonder grootte moeite bewerkstelligen. Omdat deze advocaattaart alcohol als ingrediënt heeft, is ze niet geschikt voor kleine kinderen.

One thought on “Hoe advocaattaart maken met lange vingers

  1. Hoi. Wat een leuk filmpje, ik zou best eens naar zo’n beurs toe wileln.Ik ben vorig jaar begonnen met het maken van taarten en keek daarbij de kunst af op YouTube, Inmiddels heb ik menige taart bekleed en zelfs een bruidstaart(3 lagen op standaard) gemaakt en vind het verslavend leuk om te doen! In Nederland is het inderdaad nog niet zo he9e9l erg bekend. Ik vind het t leukst om de verraste gezichten te zien als ik e9e9n van mijn creaties’ kado geef. Zo leuk en gewaardeert, altijd weer toppie!

Comments are closed.

Top