U bent hier:
24tip-Startpagina > Gebak/Taart > Appelbeignets met kaneel en poedersuiker bestrooid

Appelbeignets met kaneel en poedersuiker bestrooid

Appelbeignets, lekker op oudejaarsavond en op andere dagen

Appelbeignets zijn een lievelingsgebak uit mijn kindertijd en ik ben er ook vandaag nog steeds dol op. Zoet, warm, krokant en uiterst makkelijk voor op een koude dag: appelbeignets behoren  voor vele mensen traditioneel bij  Oud en Nieuw. Vandaag deel ik met jullie het recept voor appelbeignets, welke traditioneel met Oud en Nieuw door mijn moeder gemaakt worden. Het is gemakkelijk klaar te maken.

Eerst het beslag voorbereiden

Zet alle ingrediënten klaar.Neem een schone beslagkom om hierin het beslag te bereiden. Zeef nu de benodigde bloem in de beslagkom en voeg er een snufje zout aan toe. Met een eetlepel kunt u in het midden van de bloem een kuiltje maken. Splits een ei en geef de eidooier in het kuiltje van de bloem. Het water, suiker, cognac of rum en olie toevoegen en  alles goed doorroeren tot een glad beslag. Laat het beslag voor  de appelbeignets ongeveer een half uur op kamertemperatuur rusten. Klop het eiwit stijf en meng dit vlak voor gebruik door het beslag.

Schil de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis.

Snij de appels in schijven van ongeveer 1 cm dik. Bestrooi de appelschijven met wat kaneel. Verhit de frituurolie. Haal de appelschijven met een vork één voor één door het beslag. Laat de appelbeignets voorzichtig in de olie zakken.
Het beslag blijft niet plakken- wat kan ik doen?

Blijft het beslag niet goed aan de appelschijf plakken, dan kunt u iets meer tarwebloem aan het beslag toevoegen. U kunt ook de appelschijfjes eerst met wat bloem bestrooien alvorens ze door het beslag te halen.

Exotische variatie van de appelbeignets

verse ananas help bij het afvallen
verse ananas help bij het afvallen

Vervang de appels door ringen van verse ananas of ananasschijfjes uit het blik. Verse ananas schoonmaken en met een ananassnijder in ringen snijden. Laat de ananasschijfjes uit het blik goed uitlekken en dep ze met keukenpapier droog. Wentel de ananasschijfjes door suiker en kaneel alvorens u ze in het beignets beslag dompelt.

Nooit te veel beignets tegelijk bakken

De olie in een frituurpan verhitten tot heet (ongeveer 180°C), tot er een blauwe damp vanaf komt. Wel oppassen dat de olie niet té heet wordt, want dan verbranden de beignets onmiddelijk. Door er eerst een broodkorstje in te laten glijden kunt proberen of de olie goed heet is. Dit moet dan gaan sissen. Bak nooit meer beignets tegelijkertijd als er horizontaal naast elkaar in de olie kunnen drijven. Bak de beignets lekker goudbruin. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een met keukenpapier bedekte schotel uitlekken. De nog warme, gebakken appelbeignets of ananasbeignets door een mengsel met suiker en kaneel halen of bestrooi ze met poedersuiker.

Serveer en geniet deze lekkere appelbeignets of ananasbeignets warm met of zonder een bolletje vanille ijs of koud met een lekker kopje thee of koffie.

Hier heb ik het recept van mijn moeder voor appelbeignets met jullie gedeeld. U kon lezen hoe gemakkelijk deze te maken zijn. Vast en zeker zal u en uw familie ze net zo lekker vinden als mijn gezin. Koud of warm zijn appelbeignets een hoogtepunt tijdens Oud en Nieuw, verjaardag of tussendoor. Een echte aanrader zijn ook de ananasbeignets. Probeer het gauw uit en vergeet niet dit recept te delen met uw familie en vrienden op Facebook, Instagram, Google+, Twitter  en/of Pinterest.

Top