U bent hier:
24tip-Startpagina > Afvallen > Afvalrecept voor maandag: magere aardappelsalade

Afvalrecept voor maandag: magere aardappelsalade

Dit afvalrecept is ideaal voor de maandag, omdat u het heel goed op zondag kunt voorbereiden en gemakkelijk op maandag in een plasticbox kunt meenemen naar uw werk. En deze salade smaakt het allerbeste als het over nacht goed is ingetrokken.
De magere aardappelsalade kunt u zowel warm of koud genieten, daarom is de aardappelsalade goed te combineren met afvallen in combinatie met werken.
Ik eet mijn salade meestal tijdens de lunch koud op het werk en in de avond maak ik mij een portie in de magnetron warm.
Het beste is natuurlijk om voor deze magere aardappelsalade altijd verse kruiden te gebruiken. Zijn geen verse kruiden beschikbaar, is aan te raden om kruiden uit de diepvries te nemen.

Aardappelen met schil koken

Kook de aardappelen met schil in een grote pan tot ze lgaar zijn, dit kan tot 45 minuten duren. De aardappels zijn gaar wanneer u met een schilmesje gemakkelijk in de aardappels kunt prikken.
Giet de aardappelen af en laat ze in koud water een beetje afkoelen. Nu kunt u de schil van de aardappelen gemakkelijk afpellen. Gebruik hiervoor de achterkant van uw schilmesje. Snij nu de iets afgekoelde aardappelen in schijfjes van ongeveer 2 centimeter.

Maak het dressing

Vermeng in een tweede schaal, voor de marinade, suiker, zeezout, frambozenazijn, dille, peterselie en bieslook onder elkaar. Voeg als laatste de druivenpit olie en walnoot olie toe.
Giet de marinade over de nog warme aardappelschijfjes en roer alles voorzichtig onder elkaar.
Bak in een kookpan de spekblokjes uit en geef ze over de aardappelsalades. Bak nu de fijn gesneden ui goudgeel in het restvet van de spekblokjes. De goudgeel geroosterde uien nog over de salade strooien en ter afsluiting alles goed onder elkaar mengen. Laat het gerecht minstens een uur goed door trekken, maar het lekkerste is de salade gedurende een nacht te laten intrekken.

Ingrediënten:

1,5 kg vastkokende aardappels met schil
4 eetlepels druivenpit olie
2 eetlepels walnoot olie
2 eetlepels frambozenazijn
1 eetlepel dille
2 eetlepels peterselie
2 eetlepels bieslook
2 theelepels suiker
1 theelepel zeezout
1 ui

 

{jcomments on}

Top