U bent hier:
24tip-Startpagina > Afvallen > Snelle appeltaart suikervrij met stevia

Snelle appeltaart suikervrij met stevia

Snelle appeltaart suikervrij met stevia

Appeltaart past ideaal in het koude seizoen van herfst en winter. Lekker genieten met of zonder slagroom bij de koffie, thee of chocomelk. Met deze snelle appeltaart kunt u suikervrij genieten, ideaal geschikt als u wilt afvallen of geen suiker mag gebruiken, bijvoorbeeld bij diabetes.

Haal de ingrediënten vroegtijdig uit uw koelkast

Suikervrije Appeltaart met stevia past ideaal in het koude seizoen van herfst en winter.Voor deze appeltaart uit de bakoven kunt u een appelsoort kiezen, die u lekker vindt. Ik zelf heb eens een mix van verschillende soorten appels in mijn appeltaart gebruikt, om zo een bredere smaakpalet te krijgen. Zorg ervoor dat de eieren en de boter kamertemperatuur hebben.

Bereid de appels voor

Begin ermee de appels te schillen en in dunne plakjes te snijden. Besprenkel de appelschijfjes met citroensap om te voorkomen dat de appels bruin worden.

Eieren stap voor stap toevoegen

Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Dit kan in de keukenmachine of met de hand. Voeg één voor één de eieren toe.
Klop het mengsel van boter en eieren totdat het een romige witte crème is. Geef nu de rum, steviapoeder, kaneel en een snufje zout aan de crème toe.

Verwarm de bakoven

Let op dat de temperatuur niet hoger is dan 200 graden omdat steviapoeder slechts stabiel blijft tot 200°C.

Bloem toevoegen

Zeef de bloem in een kom. Vermeng de gezeefde bloem met het bakpoeder. Verwerk het bloemmengsel voorzichtig met de boter-eiercrème. Nu bent u bijna klaar.

Deeg vermengen met appels

Nu nog de appelschijfjes onder het deeg mengen en op een ingevette bakplaat doen. Laat de appeltaart in de bakoven ongeveer 30 minuten bakken.

Suikervrije appeltaart serveren

Laat de snelle appeltaart goed afkoelen. Serveer de met stevia gezoete appeltaart met of zonder slagroom bij de koffie of thee. Wilt u slagroom gebruiken zoet het dan ook met steviapoeder.

Extra Tips van de vos:

Aarzel niet lang en probeer dit recept voor frisse courgettesalade direct uit. Vast en zeker bent u net zo verrast over de frisse smaak van de courgettesalade als mijn familie.

  • De suikervrije appeltaart kunt u super goed invriezen.
    Verpak de appeltaart met stevia in plastic diepvriesdozen met bakpapier ertussen.
  • Vervang eens de appels door peren!

Nu wens ik u veel bakplezier!

De bereiding van een suikervrije appeltaart is eenvoudig. Indien u mijn recept gebruikt kan er niets meer mis gaan. Let er vooral op dat boter en eieren op kamertemperatuur zijn en dat u de bakoven niet te heet laat worden.

One thought on “Snelle appeltaart suikervrij met stevia

  1. Heel erg bedankt voor dit recept. Met gewone ingrediënten, alleen de suiker is vervangen door stevia.
    Ik ga ‘m zeker proberen.

Comments are closed.

Top