U bent hier:
24tip-Startpagina > Huishouden > Onze top 10 lifehacks: had ik dat maar eerder geweten!

Onze top 10 lifehacks: had ik dat maar eerder geweten!

In dit bericht hebben wij onze top 10 lifehacks over het thema ‘Had ik dat maar eerder geweten’ op een rij gezet. Deze zijn gegarandeerd een uitstekende verrijking voor uw huishouden. Vast en zeker toverd onze top 10 lifehacks ook bij u een ‘Had ik dat maar eerder geweten’ op uw lippen. Meer weten, dan lees hier snel verder…

1. Hoe kunt u de witte neuzen van sportschoenen weer mooi wit krijgen?

De witte neuzen van uw sportschoenen zien er na een tijdje dragen vaak helemaal smerig uit. Een handig hulpmiddel hiervoor om smerige schoenneuzen weer net als nieuw te krijgen is nagellak remover. De nagellak remover bevat aceton dit is een zeer effectieve verwijderaar voor olie, vet en hars. Giet een beetje nagellak remover op een stuk keukenpapier en ga hiermee over de vervuilde neus van uw sportschoen.U zult zien, na een paar keer goed wrijven zijn de neuzen weer zo wit als toen ze nog nieuw waren. U ziet nagellak remover is er niet alleen voor nagels.

2. Inktvlek uit uw kleding verwijderen

Met deze handige tip kunt u heel eenvoudig een inktvlek uit uw kleding verwijderen. Blauwe inkt bevat negatief geladen moleculen. Deze worden door positief geladen proteïne aangetrokken wanneer ze met elkaar in contact komen. Dit effect kunt u zien wanneer u een kledingstuk met een inktvlek in melk laat inweken. Als de blauwe inkt met de melk in contact komt zuigen de proteïne van de melk de blauwe inkt uit de stof.

Laat de inkt vlek 3-4 uur in de melk inwerken. Vervolgens het kledingstuk onder koud water goed uitspoelen. Nu het behandelde kledingstuk met het correcte wasprogramma in de wasmachine wassen.Tenslotte het kledingstuk nog laten drogen en u zult zien dat de vervelende inktvlek verdwenen is.

3. Hoe vorstschade aan uw leren lakschoenen voorkomen?

Tijdens vorstdagen zijn leren lakschoen extra gevoelig voor het ontstaan van kleine barstjes. Door de vorsttemperaturen ontstaat er meer spanning in het leer. Zo kan het leer gaan barsten. Voorkom dit door uw mooie leren lakschoenen binnenshuis al een tijd (5-10 minuten) voor vertrek aan te trekken. Door uw warme voeten worden uw schoenen en leer al voor verwarmd. Het leer wordt door de warmte zachter en soepeler. Indien u nu naar buiten gaat zullen uw mooie schoenen niet zo snel barsten.

4. Oude panty verwijderd stof en haar

Een oude panty kan nog heel nuttig zijn in uw huishouden. Neem een oude panty en trek deze over een bezem. Omdat de panty antistatisch werkt, trek ze gedurende het vegen haartjes en stof net zo goed aan als bijvoorbeeld een Swiffer.
Een oude panty is wel goedkoper en indien hij vies is ga ik hem even afzuigen. Ik trek altijd een been van een oude panty over mijn stofdoek. Het afstoffen van al mijn kasten gaat nu veel sneller. Een stofdoek met er overheen getrokken panty vermindert het opwervelen van stof of haren gedurende het stofvegen.

5. Hoe zonder te knoeien met een tetra pak inschenken?

Het openen en inschenken van een drinkpak met sap of melk kan een grootte knoei zooi zijn. Met deze verrassende tip schenkt u sap en melk in zonder te morsen.Open het tetra pak. Zorg ervoor dat u bij het inschenken de geopende kant naar boven houdt. Hierdoor blijft de inschenk straal met sap of melk stabiel en u zult niet knoeien. Door de open kant naar boven te houden kan de lucht tijdens het inschenken ontwijken en zorgt niet meer voor het kloekkloek effect. Deze is verantwoordelijk voor het knoeien tijdens het inschenken.
Deze tip is ook van toepassing bij drinkpakken die een kunst of schenktuit hebben met een aluminium seal!

6. Uien & knoflook schoner opbergen

U kent het zeker: het bewaarbakje met uien en/of knoflook is vies van los gekomen schil. De losgekomen schil valt overal omheen. Met deze lifehack is dit eenvoudig  te verhinderen.

U heeft niet minder nodig als een oude gewassen of goedkope panty.  Uien en knoflook kunt u schoner opbergen in een panty. Los gekomen schil van ui of knoflook valt nu niet meer zo er omheen of naar beneden. Zo opgeborgen blijven ze ook nog langer goed, omdat de ui en knoflook door de panty nog beter kan ademen.

7. Hulp, roestvlekken op bestek, wat nu?

Oh jee, uw mooie bestek komt na het reinigen met roestvlekken uit de vaatwasser!  En deze vervelende vlekken willen niet zo maar weg gaan. Met een staalwol wilt u uw kostbare bestek toch ook niet bewerken! Er is een ongewoon middel, dit geeft uw bestek zonder veel werk weer de vertrouwde glans terug, namelijk Cola.
Hiervoor vult  u een glas met Cola. Vervolgens  legt u alle bestekstukken met roestaanslag een uurtje in het glas met Cola. De cola bevat naast veel suiker ook fosforzuur. Precies deze fosforzuur in de cola verwijdert de roestaanslag van uw bestek.Ter afsluiting het bestek heet afwassen. Uw bestek is weer klaar voor gebruik.

8. Witte was en gordijnen weer wit krijgen

Witte was wil nog weleens grauw worden. Gordijnen trekken veel nicotine en vuil uit de lucht aan en kunnen behoorlijk grijs worden. Gewoon wassen zal niet meer de oude witte glans terug brengen. Met bakpoeder krijgt u witte was en witte gordijnen weer stralend wit. Strooi een zakje bakpoeder boven op de was in de wasmachine, voordat u het passende wasprogramma laat lopen. De was wordt weer stralend wit!  Extra tip: Indien ik een extreem grauw gordijn wil wit krijgen, leg ik deze eerst een nacht in een waterbad met bakpoeder. Hierna gewoon wassen.

9. Oude tandenborstel hergebruiken

Oude tandenborstels  zijn een handige poetshulp. Ook uw planten in huis trekken stof aan. Een bladplant kunt u prima  met een oude panty afstoffen. Maar indien uw cactus onder een dikke laag stof zit? Poets uw cactus dan voorzichtig met een oude tandenborstel af.

10. Slecht wissende ruitenwisser

Met een stukje zeer fijn schuurpapier kunt u de oneffenheden in de rubber verwijderen en uw ruitenwisser zal weer streepvrij reinigen. Hiervoor met het schuurpapier voorzichtig in de lengte richting heen en weer over het rubber van uw ruitenwisser schuren.

En, u had het al op de lippen: Had ik dat maar eerder geweten! Wij wensen u veel plezier met het gebruik van onze top 10 life hacks over het thema “Had ik dat maar eerder geweten”.

 

Top