U bent hier:
24tip-Startpagina > Huishouden > Duidelijkheid met een Familie Agenda

Duidelijkheid met een Familie Agenda

Wanneer u samenwoont met meerdere mensen is het handig om een familie agenda bij te houden. Het is niet ingewikkeld, maar zorgt wel voor heel veel duidelijkheid. Deze tip is uitstekend geschikt voor een woongemeenschap. Als u dit met uw gezin doet, leren uw kinderen ook een verantwoordelijkheidsgevoel en discipline te ontwikkelen.

Hang een Whiteboard in de keuken

Gebruik een whiteboard of een beschrijfbare glasplaat (van bijvoorbeeld IKEA). Hang het op in de keuken of een andere centrale plek in uw huis.

Spreek met elkaar duidelijk af, dat alle evenementen, herinneringen en afspraken op het bord worden genoteerd. Op deze manier schept u meer duidelijkheid in uw familie. Leg ook vast wat gebeurt indien iemand een afspraak niet nakomt. Nieuwe afspraken kan iedereen bijvoorbeeld noteren in zijn eigen agenda. Dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is.

Ook perfect voor boodschappenlijst

U kunt het bord ook gebruiken om al uw boodschappen te noteren. Schrijf bijvoorbeeld direct ‘suiker’ op zodra het laatste pak suiker wordt aangebroken.  Dan wordt boodschappen doen veel gemakkelijker omdat u uw boodschappenlijst al bijna klaar is. U hoeft dan alleen maar uw lijst op papier te schrijven en mee te nemen naar de winkel als u boodschappen gaat doen. Dit werk alleen perfect indien ook iedereen consequent ieder artikel opschrijft waarvan hij het laatste in gebruik heeft genomen.
Extra Tip: Als u de boodschappenlijst snel nodig heeft, maak dan een foto ervan met uw mobieltje.

Het kan ook digitaal: Google kalender

Het is ook mogelijk om een familie agenda digitaal bij te houden met bijvoorbeeld Google kalender. Als ieder gezinslid een eigen Google kalender bijhoudt kunt u ze uitnodigen voor nieuwe afspraken. Op die manier verschijnen deze afspraken direct in hun eigen agenda!

Door gebruik te maken van een familie agenda kan iedereen op zijn eigen tijd en tempo belangrijke data’s overnemen of doorgeven en weet iedereen waar hij of zij aan toe is. 

Top