U bent hier:
24tip-Startpagina > Huishouden > Handdoekendieren, leuk als origineel cadeau of decoratie

Handdoekendieren, leuk als origineel cadeau of decoratie

Teddybeer uit handdoek vouwen

Kunstzinnig, gevouwen handdoeken zijn een leuke idee om op het gastentoilet te zetten of als origineel cadeau aan iemand te geven. Zeker hebt u ze al een keer gezien, een mooie als dier of bloem gevouwen handdoek. Ze lijken heel moeilijk te maken, maar dat is niet zo. In dit artikel hebben wij een aantal handleidingen om leuke dieren van handdoeken te vouwen voor uw creatieve verzameling. Zeker en vast vindt u het ook zo leuk, zodat u onmiddellijk een handdoek pakt en zelf begint een van onze dieren handdoekjes te vouwen.

Teddybeer uit handdoek vouwen

Om een teddybeer te vouwen is een handdoek van 50 x 100 cm uitstekend geschikt. In de keuze van de kleur bent u helemaal vrij. Zelfs een paarse teddybeer is met de juiste strik helemaal schattig.

Handdoek in drie delen verdelen

HanddoekeHanddoekteddy een leuk als origineel cadeau voor een babyshower!
Handdoekteddy een leuk als origineel cadeau voor een babyshower!

Leg de handdoek plat op tafel, zodat de lange kant naar u toe wijst.
Vouw de handdoek op 1/3 dubbel. Vouw de linkerkant en rechterkant van de handdoek naar binnen, zodat uw handdoek zogezegd in drie delen verdeeld wordt. Sla vervolgens de rechterkant weer open. De linkerkant moet naar binnen gevouwen blijven liggen.
Nu moet u de voor uw liggende kant van de handdoek tot aan het midden heel strak oprollen.  Hoe strakker dat u de rol oprolt des te beter wordt uw teddybeer. Leg iets zwaars op de rol, zodat ze niet weer af rolt. Draai de handdoek en rol nu de andere kant strak op naar het midden.

Opgerolde handdoek dubbel vouwen

Voor u liggen nu twee rolletjes. In de volgende stap moet u de opgerolde handdoek dubbel vouwen. De rolletjes zijn nog steeds aan de boven kant. De achterkanten van de opgerolde handdoeken liggen over elkaar. Zorg dat ze secure over elkaar liggen.
Nu weer uit elkaar vouwen. De dikkere kant is in uw linker hand. Deze kant wordt later de benen van uw teddybeer. In de rechter hand heeft u de dunnere kant. Deze vormt later de armen en het hoofd.

De body van de teddybeer vouwen

Nu wordt het wat netelig. Twist nu de dikkere kant om 180 graden. Vouw de dunner kant er overheen.  De bovenkant, welke het hoofd wordt, rolt u iets open, zodat er een leuk kopje ontstaat. Fixeer met een hand de kop. Rol vervolgens de andere kant iets open, zodat aan de zijkant twee armpjes ontstaan.

Kleine oren vormen

Zet de handdoek vast door om de nek een elastiek te knopen. Pak het hoofd en maak twee kleine oortjes door elastiekjes om een stukje van de handdoek te binden. Ter afsluiting de handdoek nog hier en daar kneden en meer vormgeven om de vorm van een teddybeer te creëren.

Ter afsluiting een strikje

Om de nek van de teddybeer nog een strikje binden en eventueel ook één om een oortje. Klaar is uw gevouwen handdoek teddybeer. Geschikt als kraamcadeau, huwelijkscadeau of te plaatsen op het gastentoilet.

Extra tip: Probeer het ook een keer met een keukenhanddoek, werkt ook prima. Is bovendien nog beter te vouwen.

In deze mooie video van YouTube kunt u alle stappen voor het vouwen van een teddybeer uit een handdoek nog eens doorlopen.

 

Nog meer handdoekdieren om te maken: 

Handdoekendieren zijn een leuke idee als een origineel cadeau voor een bijzondere verjaardag,huwelijk, babyshower of decoratie in uw huis! Een dier uit een handdoek te vouwen is met een beetje oefenen zelf voor een kind vanaf 8 jaar goed te doen. Wacht niet langer pak een mooie handdoek en vouw er een teddy, zwaan, of olifant eruit.

Vond u deze tip “Handdoekendieren, leuk als origineel cadeau of decoratie” nuttig?

Dan zullen het zeer op prijs stellen als u deze leuke handleiding  met uw familie en vrienden op Facebook, Instagram, Google+, Twitter  en/of Pinterest, etc deelt.

Top