U bent hier:
24tip-Startpagina > Huishouden > Met een boodschappentas kunt u echt geld besparen!

Met een boodschappentas kunt u echt geld besparen!

Gemiddeld moet u zeker 2 keer in de week boodschappen halen, soms ook nog vaker. All deze boodschappen moet vanzelfsprekend  naar huis gebracht worden. Hoe doen wij dat ? Juist, wij maken hiervoor graag  gebruik van plastic zakjes uit de winkels. Een goede alternatieve kan een boodschappentas of boodschappenkorf zijn. Mijn ervaring is; met een boodschappentas of boodschappenkorf kunt u echt geld verdienen!  U vraagt zich nu af hoe dat kan, geld verdienen of besparen met een boodschappentas. Hoe dat gaat heb ik hier voor u uitgelegd.

Hoe gemakkelijk besparen zijn kan is mij  eigenlijk eerst bewust geworden, toen ik mijn handtas vergeten was.  Al jaren geleden heb ik bij het kopen van een fles champagne een opvouwbare boodschappentas als cadeau gekregen. Ik vond deze echt mooi en zonder erover na te denken heb ik de opvouwbare boodschappentas in mijn handtas gestopt. Sinds die tijd gebruik ik de opvouwbare tas wekelijks meerdere keren, bij de bakker, in de supermarkt of bij een uitstapje. Omdat ik toch altijd mijn handtas mee moet nemen, ben ik nooit zonder deze prachtige “altijd een tas’’ oplossing.
Tot de een dag.! Ik ben geen mens die handtassen verzameld.Toch was ik een keer bij het winkelen tegen een hele mooie tas aangelopen, een mooie exclusieve grijze handtas (voor alle handtassen fans onder ons), en ze was van mij.

Prachtige “altijd een tas’’ oplossing

Trots als een pauw heb ik mijn nieuwe handtas de volgende dag meegenomen om boodschappen te gaan doen. Na het betalen wilde ik mijn boodschappen in mijn “altijd een tas’’ oplossing doen en schrok. Ze was er niet. Zo trots op mijn nieuwe tas, was ik vergeten  mijn opvouwbare boodschappentas in de nieuwe tas te doen en moest een plastic zak bij de winkel kopen voor € 0,15.
Oke, u zult zeggen dat is niet veel geld, maar als u iedere week 2 keer boodschappen haalt en iedere keer een plastic zak koopt, komt u per jaar op een bedrag uit van circa € 15,60.  Opvouwbare boodschappentassen zijn in de verschillende winkels  verkrijgbaar voor een prijs van € 3,00 a € 4,00 euro. Zelfs als u 1 tas per jaar koopt bespaart u nog rond € 11,00, dat is niet niks vindt ik!
Bovendien veroorzaken ze bij het dragen minder pijn in de hand, dan een plastic zakje.
Ik gebruik mijn tas al 12 jaar en zo heb ik circa € 120 bespaard! – zo was mijn nieuwe grijze handtas eigenlijk helemaal gratis. Een goed argument als ik mijn man vertel dat ik er toch nog de rode handtas bij moest kopen.

Boodschappentas of boodschappenkorf

Naast een opvouwbare boodschappentas is de gebruik van een stevige boodschappentas of/en boodschappenkorf handig voor in de auto te gebruiken. Bij winkels zoals de Jumbo is een boodschappenkorf nog praktischer, omdat u deze in de winkelwagen kunt zetten. Vervolgens uw boodschap scannen en  direct in uw boodschappenkorf leggen. Buiten dan achter in de auto zetten, zo stressvrij kan winkelen zijn. Een boodschappenkorf heeft tegenover een plastic zakje een enorme voordeel: ze vallen minder om!
In plaats van iedere keer een plastic zak in supermarkten te kopen, gaan boodschappentas en boodschappenkorf  heel lang mee. Goed voor uw portemonnee en het milieu!

Extra Tip: plastic zakjes van de groenteafdeling

Soms ontkomt u echter niet helemaal aan plastic zakjes, denk bv aan de groenteafdeling in een supermarkt. Plastic zakjes van de groenteafdeling kunt u echter heel goed hergebruiken als kleine afvalzakjes bijvoorbeeld op het toilet en in de keuken.

Update: Intussen zijn gratis plastic tasjes in winkels verboden.

“Het verbod maakt deel uit van een bredere aanpak om het aantal plastic draagtasjes terug te dringen.
Er komen wel twee uitzonderingen op het verbod. Het gaat dan om plastic tassen die noodzakelijk zijn vanwege functionaliteit en voedselveiligheid. Mansveld komt met de aanpak omdat plastic tassen grote negatieve effecten hebben op het milieu. Plastic breekt nauwelijks af waardoor het zich ophoopt.Er komen wel twee uitzonderingen op het verbod. Het gaat dan om plastic tassen die noodzakelijk zijn vanwege functionaliteit en voedselveiligheid. Mansveld komt met de aanpak omdat plastic tassen grote negatieve effecten hebben op het milieu. Plastic breekt nauwelijks af waardoor het zich ophoopt. Volgens de bewindsvrouw is er onder consumenten steun om het gebruik van plastic draagtassen te verminderen.”

One thought on “Met een boodschappentas kunt u echt geld besparen!

  1. NOOIT betaal ik voor een tas uit de supermarkt waarop het logo of andere marketing staat vermeld. de winkel zou aan MIJ die 15 cent moeten betalen, ik maak immers reclame voor ze.
    Te absurd voor woorden dat dit geaccepteerd wordt. reclame maken en er voor moeten betalen..

Comments are closed.

Top