U bent hier:
24tip-Startpagina > Huishouden > Hoe onaangename geur van mijn handen verwijderen

Hoe onaangename geur van mijn handen verwijderen

Het knoflookgeur of uiengeur kunt u het beste met behulp van roestvrij staal van uw handen verwijderen

Knoflookgeur, uiengeur of visgeur aan uw handen kunnen u nog dagenlang aan de toebereiding van een gezond gerecht herinneren. Knoflook, uien of vis zijn heel gezond en vast en zeker gebruikt  u deze ingrediënten regelmatig in uw keuken. Alleen blijft er na het snijden of bereiden van knoflook, uien of vis altijd een vieze, doordringende geur aan uw handen hangen. Deze knoflookgeur, uiengeur of visgeur vindt u en uw naaste niet zo lekker. Wassen met zeep helpt helaas voor geen meter, de geur gaat niet weg. Wat wel snel helpt en wat niet zo gunstig is om te gebruiken vindt u in het nu volgende bericht.

Oorzaak van de onaangename geur?

De oorzaak voor de vieze knoflookgeur, uiengeur of visgeur zijn zwavelverbindingen en amines. Een amine is een functionele groep bestaande uit een stikstofatoom met daaraan gebonden drie koolstofatomen en waterstofatomen. Zwavelverbindingen en amines staan ook garant voor slechte adem, rotte eierenlucht en nog veel meer.

Roestvrij staal verwijdert knoflookgeur, uiengeur en visgeur

Knoflookgeur, uiengeur of visgeur  is gemakkelijk van uw handen te verwijderen, door even met uw vingers stevig langs roestvrij staal te wrijven, bijvoorbeeld langs de binnenkant van uw rvs gootsteen. Roestvrij staal is zeker en vast de snelste manier om van de onaangename geur af te komen.
Op Internet kunt u vaak lezen, dat mensen zelfs over een keukenmes wrijven om de geur te verwijderen. Indien het een mes van rvs is zal het de geur zeker goed verwijderen, maar het risico dat u zich in de vinger snijd en in plaats van vieze geur rode handen krijgt is toch echter groot. Conclusie beter niet zo te doen!

Werkt perfect: Zeep van roestvrij staal

Zeep van roestvrij staal
Zeep van roestvrij staal werkt perfect

Tegenwoordig kunt u in bijna iedere huishoudwinkel een zeep in de vorm van roestvrij staal kopen. Deze houd een leven lang en is heel eenvoudig te gebruiken. Was uw handen met deze zeep onder lauwwarm water, net zoals u met een echte blok zeep zou doen. U wrijft het metaal goed over uw handen en ook tussen uw vingers. Door het metaal ontstaat een chemische reactie die de geurmoleculen vernietigd. Als afsluiting handen en metalen zeep goed afdrogen.

Extra Tip: Het werkt niet alleen met uien of knoflook ook met vis en paprika geur heeft het bij mij heel goed geholpen.

Citroensap helper in nood?

Een vaak beschreven huismiddel tegen uiengeur, knoflookgeur of visgeur is verse citroensap. Ik herinner nog, dat mijn oma vroeger altijd met een uitgeperste citroenschil over haar handen gewreven had om deze onaangename geur te laten verdwijnen. Zo het werkt  ook tegen  uiengeur, knoflookgeur of visgeur. Maar doe het liever niet! Door het gebruik van citroensap beschadigt u namelijk de ‘zuurmantel’ van de huid. Dit is een belangrijke laag die u beschermt tegen invloeden van buitenaf. Citroensap heeft een pH waarde van 2 en is dus echt veel te zuur voor uw huid. Heeft u het wel zo gedaan, dan moet u uw handen insmeren met een goede handcrème.

Koffiedik een wondermiddel?

Knoflook, zalm of koriander… Er zijn een aantal producten die heerlijk smaken en ruiken tijdens het koken, maar vies zijn als ze blijven ‘hangen’ op je handen. Verwijder de geur door je handen in te wrijven met een handvol gebruikte koffiedik en af te spoelen met warm water.

Voorkomen is beter dan genezen!

De vieze geur aan uw handen kunt u prima voorkomen, door voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo kunt u het beste gedurende het snijden of breiden van knoflook, vis of uien food handschoenen dragen.  Het dragen van huishoudhandschoenen kan hetzelfde resultaat opleveren. Mijn ervaring is dat normale huishoudhandschoen minder grip op het product hebben en ik zo minder gemakkelijk kan snijden.

Maak uw vingers nat!

Het schijnt dat bij het snijden van ui en knoflook  met natte handen, het hangen blijven van de onaangename geurtjes verminderen kan. Dit heb ik vanavond met een ui uit geprobeerd en ja er zit minder uiengeur aan mijn handen. Helaas is voor mij minder niet genoeg, ik wil helemaal geen geur op mijn handen!

Baksoda kan alles!

Baksoda wat een allrounder.  Schoonmaken, luchtverfrissen, bakken en pijn verminderen alles kan met baksoda! Los in een kleine hoeveelheid  lauwwarm water een eetlepel baksoda op. Met het baksodamengsel  wrijft u uw handen, ook tussen de vingers, goed in. Even kort laten intrekken en schoon wassen onder lauwwarm water. Baksoda neutraliseert vieze geurtjes, een echte geurvreter, dus uw handen ruiken gelijk weer helemaal fris.

Knoflookgeur, uiengeur en visgeur – dit kruid helpt

Er bestaat een gezond kruid,dat u helpt om de onaangename knoflookgeur, uiengeur en visgeur van uw handen te verwijderen. Ik weet zeker dat u dit gezonde kruid  in huis of in uw eigen tuin heeft. Ik spreek hier van peterselie. Om de vieze geur te verwijderen maakt u gebruik van de peterselie steeltjes. Neem meerdere steeltjes peterselie tussen uw handen en wrijf ze heen en weer. Vergeet ook niet  tussen uw vingers  met de steeltjes te wrijven. De vrijgekomen peterselie olie bindt de zwavelverbindingen en amines direct en weg is de stank! Bovendien verzorgt peterselie uw huid met veel vitamine A , vitamine K en vitamine C.
Peterselie verwijdert ook supergoed  knoflookadem. Kauw hiervoor een korte tijd op een steeltje peterselie en de knoflookgeur verdwijnt vrijwel direct.

De knoflookgeur of uiengeur kunt u het beste met behulp van roestvrij staal van uw handen verwijderen. In iedere goede huishoudwinkel zijn verschillende vormen van zeep van roestvrij staal te koop.

Top