U bent hier:
24tip-Startpagina > Huishouden > Hoe spons en vaatdoek bacterie vrij maken

Hoe spons en vaatdoek bacterie vrij maken

In de meeste sponzen en vaatdoek zitten vele bacteriën, omdat de vochtige sponzen en doekjes een ideale voedingsbodem vormt voor het vermeerderen van ongezonde bacteriën. Dus ze moeten regelmatig vervangen en vernieuwd worden. Met onze tip kunt u de levensduur van uw sponzen en vaatdoekjes gemakkelijk verlengen en zo geld en milieu sparen.

Doek of spons altijd na gebruik uitwassen en laten drogen

Hiervoor heeft u niet veel nodig, maar, denk er aan, er komt een moment dat het verstandig is om ze niet meer te reinigen en definitief weg te gooien. Gebruik altijd sponzen en doeken voor dezelfde toepassingen, niet het doekje waar u net het toilet mee gereinigd heeft om dan de koffiekan te poetsen. Belangrijk is na het gebruik van doek of spons, om de bacteriegroei te verminder, deze goed uit te wringen en te laten drogen.

Regelmatig reinigen met azijn

Één keer per week maak ik mijn sponzen en doekjes, die niet in de wasmachine te wassen zijn, schoon met natuurazijn. Azijn heeft een desinfecterende natuurlijke werking, een echte milieuvriendelijke bacteriënkiller.

Zo gaat het: Hiervoor giet u in de spoelbak voldoende kokende water, zodat de sponzen en vaatdoeken volledig onder water gedompeld zijn.Voeg hier 3 eetlepels natuurazijn aan toe. Leg nu uw huishoud sponzen en vaatdoekjes voor minimaal 15 minuten in het waterazijnbad. Haal ze eruit, let op ze zijn heet, spoel ze goed onder stromend water uit. Wring ze en laat ze goed drogen. Nu zijn ze weer klaar voor gebruik.

Reiniging na verwerking gevogelte

Indien ik gevogelte bereidt heb, reinig ik het keukenblad altijd met natuur azijn en heet water. De spons of vaatdoekje waarmee ik het gereinigd heb, leg ik hierna in een magnetron bestendige schaal. Voeg hier water en een scheut natuurazijn aan toe en zet dit dan 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand.Voorzichtig, want het vaatdoekje of spons is heel, heet maar wel weer overal inzetbaar!

In sponzen en vaatdoeken ontwikkelen zich door gebruik vele bacteriën. Het is niet nodig om ze altijd weg te gooien en nieuw te kopen. Ze zijn gemakkelijk te reinigen met water en azijn.Bespaart geld en milieu.

{jcomments on}

One thought on “Hoe spons en vaatdoek bacterie vrij maken

  1. als ik de afwasborstel en een glazen beker een nacht in bleekwater met water aangelengd zijn de bacterieen van beiden dan dood?

Comments are closed.

Top