U bent hier:
24tip-Startpagina > Huishouden > Mierenval zelf bouwen voor uw terras of balkon

Mierenval zelf bouwen voor uw terras of balkon

Mieren communiceren met feromonen

Mieren zijn sociaal en leven in kolonies

Mieren behoren tot de groep van de wespenachtigen. Dit is duidelijk te zien aan de sterke overeenkomst met de lichaamsbouw van een wesp, mieren zijn wel kleiner. Ze komen bijna overal ter wereld voor, en zijn zeer sociale insecten en leven in kolonies. Mieren bouwen hun kolonie onder de grond,in de tuin,in het bos,tussen rotsen. Een kolonie bestaat uit één of meerdere koninginnen met als grootste groep de werksters die de taken onder elkaar verdelen. Zo zijn er miersoldaten, mierverkenners, voedselverzamelaars, mieren die het nest onderhouden en natuurlijk de kinderverzorgsters.

Mieren communiceren met feromonen

Ze communiceren door middel van geurstoffen(feromonen), en ruiken met hun twee voelsprieten.Mieren maken feromoonsporen om de weg naar huis terug te vinden. Een voedsel verzamelmier die voedsel heeft gevonden legt een feromoonspoor naar de voedselbron. Zo kunnen de andere mieren uit de familie de weg naar de voedselbron vinden. Dit verklaart ook meteen waarom mieren plotseling in grote aantallen in uw keuken of terras verschijnen. Mieren in huis of op het terras kunnen zich snel tot een grootte plaag ontwikkelen! Met onze huismiddeltjes en trucjes zijn de mieren gemakkelijk te bestrijden.

Waar een mier is zijn gegarandeerd nog meer

Indien u een mier ziet lopen op uw terras of in uw huis kunt u vast en zeker ervan uitgaan dat er nog veel meer mieren in de buurt zijn. Mieren volgen op hun speurtocht na voeding ook de sporen van  mieren. Mieren bestrijden in huis door deze kleinen dieren simpelweg van de muren of vloer weg te zuigen zal niet genoeg zijn. In plaats daarvan wederom wat puur azijn sprayen waar u de mieren ziet en gezien hebt. Dit zal voorkomen dat mieren die zich buiten genest hebben om binnen te komen op zoek naar eten.

Mierenval zelf bouwen

Dit huismiddeltje heb ik van mijn oma: U neemt 1:1 suiker en water. Het water wordt eerst aan de kook gebracht en al roerend schud u de suiker toe hierna laat u het afkoelen. Neem nu een oude jam glas met deksel hierin maakt u een paar gaatjes met een hamer en een spijker de gaatjes moeten zo groot zijn dat de mieren er doorheen passen. De bodem van het glas vult u ongeveer 3 centimeter met het afgekoelde suiker water. Hierna sluit u de deksel en de mierenval is nu klaar voor gebruik en kan nu op elke willekeurige plek in en buitenshuis neergezet worden. Het mooie van deze methode is dat je het gewoon in de keuken kunt gebruiken het is niet chemisch. Als u last heeft van mieren in uw keuken dan kunt u de mieren ook weglokken uit de keuken door de mieren val buiten voor de keukendeur te plaatsen.

Top