U bent hier:
24tip-Startpagina > Huishouden > Hoe pluisjes, stofbolletjes verwijderen van een wollen pullover

Hoe pluisjes, stofbolletjes verwijderen van een wollen pullover

Pluisjes op uw wollen pullover zijn vervelend. Deze ongewenste stofbolletjes zijn absoluut niet zomaar te verwijderen. U zult vast niet raden, welk eenvoudig huishoudproduct u helpt van al de pluisjes af te komen

Pluisjes op uw wollen pullover zijn vervelend. Deze ongewenste stofbolletjes zijn absoluut niet zomaar te verwijderen. U zult vast niet raden, welk eenvoudig huishoudproduct u helpt van al de pluisjes af te komen. Nieuwsgierig, lees dan snel verder hoe pluisjes, deze ongewenste stofbolletjes , in no time verdwijnen van uw wollen pullover.

Schok, wat zit op mijn wollen pullover

Familiefeest, ik had mijn mooiste wollen pullover aangetrokken voor deze bijzondere dag.  Netjes aangekleed en opgemaakt, het feest kon beginnen. Voor controle nog even voor de grootte spiegel staan! Dan de schok, mijn pasgewassen pullover zat helemaal onder de pluisjes. Ik draai een beetje en ook de achterkant zat onder de ongewenste stofbolletjes.
Secondelang vond ik geen woorden, dat kon toch niet waar zijn! Mijn lievelingspullover was zo niet te dragen.

Pluisjes, deze ongewenste stofbolletjes  waren overal

Hoe kon dit gebeuren? Toen ging mij een licht branden: mijn grootster blunder was dat ik de wollen pullover samen met een fleecetrui had gewassen.
Mijn instinct begon met de vingers de pluisjes er één voor één af te plukken. Maar dit was echt monnikenwerk en bijna niet te doen.Ik was er bijna aan toe de mooie wollen trui weg te gooien.

Simpel huishoudproduct de oplossing tegen pluisjes

Plotseling had ik een ingeving; dit huishoudproduct kon mij in deze aangelegenheid zeker van dienst zijn. Regelmatig verwijder ik met veel succes dierhaar of haren van mijn bankstel en/of kleding. Ik weet zeker dat ook u dit huishoudproduct in huis heeft en zeker verrast zal zijn dat u hiermee ook pluisjes eenvoudig van kleding kunt verwijderen. Wij spreken hier een simpel raamtrekker.

Wilt ook u af van stofbolletjes?

Leg de pullover op een tafel. Trek hem recht en plooivrij. Zorg voor een beetje spanning op de te behandelende plek. Neem vervolgens de raamtrekker en trek over de stof.
Leg de pullover op een tafel. Trek hem recht en plooivrij. Zorg voor een beetje spanning op de te behandelende plek. Neem vervolgens de raamtrekker en trek over de stof.

Leg de pullover op een tafel. Trek hem recht en plooivrij. Zorg voor een beetje spanning op de te behandelende plek. Neem vervolgens de raamtrekker en trek over de stof. Hierbij van belang, dat u probeert naar boven af te trekken en niet parallel met stof. Gedurende deze procedure wordt de raamtrekker statisch en plukt zo de ongewenste pluisjes bij elkaar. De zo bij elkaar getrokken pluisjes bal kunt u het beste direct verwijderen en weggooien.  Anders hang de pluisjes bal zich weer vast op een ander plek. Ga zo door over de hele wollen pullover, voorkant, achterkant en de twee mouwen.
Kijk ook de binnenkant goed na, omdat zich hier graag nog pluisjesmonsters verstopt houden. Het vergt wat tijd, maar het eindresultaat mag gezien worden. Mijn wollen pullover kon toch nog stralen op ons familiefeest!

Conclusie: Hoe pluisjes, stofbolletjes verwijderen van een wollen pullover

Pluisjes op een wollen pullover een absolute NO GO!  U wilt er zo snel als mogelijk vanaf komen. In dit artikel vond u de oplossing hoe u met een eenvoudige raamtrekker de pluisjes in een handomdraai laat verdwijnen. Geen raamtrekker in huis, zet hem dan op uw boodschappenlijst. Ze kosten maar een paar centjes en kunnen meer dan alleen pluisjes van wollen pullovers verwijderen.

Vond u de tip hoe pluisjes, stofbolletjes verwijderen van een wollen pullover nuttig, dan deel deze met uw vrienden op Facebook, Google+, Twitter  en/of Pinterest, etc.

Top