U bent hier:
24tip-Startpagina > Huishouden > Stofzuiger die lekkere geur verspreid

Stofzuiger die lekkere geur verspreid

Lekkere geur na het stofzuigenU kent dat wel, gedurende het stofzuigen van uw woning verspreid uw stofzuiger een echte slechte geur. Vooral als u huisdieren hebt, zoals honden en katten, kan dat erg tegenvallen. Vanzelfsprekend is het regelmatige vervangen van de stofzuiger zak een oplossing op korte termijn.

Zo wat kunt u nog doen?

  • Vervang de oude stofzuigerzak tegen een nieuwe. Hierin stopt u een reeds gebruikte geurdoekje die u in de wasdroger gebruikt. Dit oplossing geeft voor een maand een fijn geur na het stofzuigen. Indien heet niet meer lekker ruikt stop een nieuwe gebruikt wasdroger geurdoekje in de zak.
  • Een andere optie is een paar druppels van uw lievelings parfum druppelen op de microfilter van de stofzuiger.
  • Als u een bijzondere verse geur voor uw woning wenst, neemt u een nieuwe stofzuigerzak en schudt hier 3 eetlepels waspoeder in. Nu de woning stofzuigen en u zal verrast zijn hoe verse en lekker u woning ruikt.

Deze oplossing is aan te raden als u bijvoorbeeld visite van u schoonmoeder verwacht of u een huurwoning verlaat.

Wat is een Stofzuigerzak?

Een stofzuigerzak is een zak van gedeeltelijk doorlatend materiaal voor gebruik in een stofzuiger.

De ingebouwde luchtpomp zuigt de lucht aan, die met medeneming van stof en kleine lichte voorwerpen door een stofzuigerslang een stofzuigerzak in verdwijnt. Aangezogen lucht dringt door kleine gaatjes in de zak en wordt door het zuigsysteem weer naar buiten geblazen. Enkel het aldus opgezogen materiaal blijft in de zak achter.

Vrijwel alle merken huishoudelijke stofzuigers werken met stofzuigerzakken, maar er zijn echter ook zakloze stofzuigers. Stofzuigerzakken zijn meestal vervaardigd van papier maar er zijn ook stoffen zakken verkrijgbaar.

 

Top