U bent hier:
24tip-Startpagina > Huishouden > Wat kunt u doen met de oude tandenborstel?

Wat kunt u doen met de oude tandenborstel?

Tandartsen raden aan om iedere 3 maanden uw tandenborstel te vervangen. Gooi deze niet direct weg, uw oude tandenborstel kunt u nog heel goed voor diverse toepassingen gebruiken.

Wij hebben hieronder een paar mogelijkheden beschreven  om uw oude tandenborstel een tweede leven te geven.

Hergebruik tandenborstel in het huishouden

Voor het hergebruiken moet u de borstel goed reinigen en ontsmetten. Dit kunt u als volgt doen: Breng water aan de kook en neem een hittebestendige pot of glas. Doe hier een flinke scheut azijn in en daarna het kokende water. Wel voorzichtig zijn, verbrandingsgevaar! Zet u gebruikte tandenborstel met de borstel na onder in het azijnwater en laat het voor 10 minuten inwerken. Vervolgens eruit halen en onder warm water afspoelen. Nu is ze klaar voor hergebruik!U kunt ze nu gebruiken om moeilijk bereikbare plaatsen schoon te maken. Ze zijn uitstekend geschikt om bijvoorbeeld gaspitten, afvoerputjes en moeilijke hoekjes op de vloer te reinigen. In uw badkamer kan de tandenborstel super gebruikt worden voor rondom de kraan op de wastafel of badkuip.

Een handige toepassing is het reinigen van de voegen tussen de tegels in keuken, badkamer of terras.

Hergebruik voor buitenshuis

Mijn man gebruikt de wedergeboren tandenborstel graag voor zijn autovelgen en om de velgen van onze fietsen mooi glanzend te maken. Eentje heeft hij alleen voor zijn jogging schoenen, om de onderkant van kleine steentjes of zand te kunnen bevrijden.De borstel is ook prima geschikt om uw vuile wandelschoenen te reinigen.

Borstel definitief weggegooid

Als wij dan 3 maanden later weer de tandenborstel vervangen, dan wordt ook altijd de hergebruikte tandenborstel vervangen en definitief weggegooid.

Met zo'n praktische borstel bereikt u moeilijke plekjes in een handomdraaiU ziet een tandenborstel hoeft niet alleen één leven te hebben. Ze is na een goede reiniging super her te gebruiken voor diverse toepassingen in en rondom uw huis. Met zo’n praktische borstel bereikt u moeilijke plekjes in een handomdraai. Weet u ook nog een goede toepassing, laat het ons dan weten door een commentaar achter te laten.

Top