U bent hier:
24tip-Startpagina > Huishouden > Zelf een wespenval bouwen met een lege pet fles en bier

Zelf een wespenval bouwen met een lege pet fles en bier

U kent het wel zit je op een mooie zomerdag in de tuin lekker te barbecue en ineens zit er zo’n irritante wesp om jou hoofd te zoemen en als je niet oplet zit hij nog op de levensmiddelen.

Goed van de ene kant begrijp ik de wesp wel hij wordt aangetrokken door de vele lekkere geuren van de levensmiddelen en de dranken.
In deze situatie moet u in ieder geval nooit de wesp weg slaan want dan kan het gebeuren dat hij zo agressief wordt dat hij aanvalt en steekt.
Laat het niet zover komen wij hebben hier een goede tip waarmee u wespen op afstand kunt houden zodat u rustig in de tuin kunt barbecuen.
U neemt een petfles en zaagt deze met een ijzer zaag op ongeveer 10 cm onder de hals door.
Maak 2 gaatjes in het onderste gedeelte van de fles ongeveer 1 cm waar de fles door gezaagd is, hier kunt u dan een touw of draad door doen om de fles op te hangen aan bijvoorbeeld een boom.
Neem nu een fles bier en schud dit in het onderste gedeelte van de afgezaagde fles op een hoogte van 3 tot 5 cm neem nu de afgezaagde flessen hals en zet deze op de kop in de afgezaagde bodem.
De wespenval is nu klaar en kan nu in de tuin aan een boom of op het balkon opgehangen worden en laat de wespen nu maar komen!

Top