U bent hier:
24tip-Startpagina > Huishouden > Zo maakt u een griezelige Halloween Pompoen – Jack O Lantern

Zo maakt u een griezelige Halloween Pompoen – Jack O Lantern

Jack O'lantern - griezelige halloween pompoenHalloween zonder een uitgeholde pompoen met griezelig gezicht en lichtje erin, dat kan toch niet! Voor een griezelige Halloween Pompoen creatie kunt u het best een grote pompoen gebruiken. Kleine pompoenen zijn ideaal om uit te hollen om er dan een theelicht in te zetten.
Begin maximaal 2 week voor Halloween met het figuur snijden en uithollen van de pompoen, bij vriezend weer haalt u uw Halloween pompoen beter naar binnen.

Vanzelfsprekend kunt u de pompoenen ook met uw kinderen snijden en decoreren, maar laat kleine kinderen altijd onder toezicht van ouders helpen.

Ingredienten:

1 grote pompoen
1 zwarte viltstift
1 scherp mes
plantaardige olie

En zo gaat het:

Begin met het tekenen van twee ogen, een neus en een griezelige mond op de pompoen. Hiervoor kunt u het beste een viltstift op water basis gebruiken, met een natte spons kun u gemakkelijk foutjes wegpoetsen. Snij met een scherp mes voorzichtig het hoofd van de pompoen af, maak niet te grote zaagbewegingen. Snij het wat schuin zodat de buitenrand breder is dan de binnenrand. Zo kan het hoofd van de pompoen niet naar binnen vallen als deze krimpt. Is het hoofd er vanaf, haal met een eetlepel het vruchtvlees en de zaden eruit.

Let erop bij het uithollen, dat de buitenwand van de pompoen ongeveer 2 cm dik blijft, zodat de pompoen stabiel blijft.

Nu moet kunt u beginnen met het uitsnijden van de voorgetekende mond, neus en ogen. Hiervoor kunt u een klein mes, appelboor of tapijtmes gebruiken, maar wees voorzichtig.

Als afsluiting maakt nog enkele ventilatie gaten van minimaal 3 cm in het pompoendeksel, voor het afvoeren van de warmte.

Smeer de gemaakte openingen in met plantaardige olie om de Jack O´Lantern langer in tact te houden.

Zet de Jack O´Lantern nu bij uw huisdeur en zet er een theelicht in. Als het donker wordt steek dan het kaarsje in de Halloween pompoen aan. Laat de boze geesten nu maar komen, als ze bij de voordeur komen en uw Jack O´Lantern zien zich een hoedje schrikken en weg vliegen.

Tip: Van het uitgehaalde vruchtvlees kunt u een lekker gezonde pompoen crème soep koken of een overheerlijke pompoen taart bakken.

{jcomments on}

Top