U bent hier:
24tip-Startpagina > Inkooptips > Aardbeien smaken lekker als ze vers zijn

Aardbeien smaken lekker als ze vers zijn

Als u verse aardbeien wilt invriezen dan moet u deze eerst snel wassen met koud water (laat ze niet te lang in het water liggen)en hierna pas de steeltjes verwijderen.

Daarna moet u de aardbeien voorzichtig afdrogen en leg ze dan op bijvoorbeeld een bakblik en plaats deze in de diepvriezer.
Veel diepvriezers hebben een vak om snel in te vriezen dit vak is voor deze methode ideaal.
Als de aardbeien bevroren zijn kunt u ze omschudden in diepvrieszakjes.
Bij de toebereiding met verse aardbeien dient u er op te letten dat u ze altijd eerst voorzichtig wast met koud water en daarna pas de steeltjes verwijdert.
Verse aardbeien met een beetje verse peper geeft een hele bijzondere smaak.
Verse aardbeien in een beetje citroensap of sinaasappelsap trekken laten is ook heel lekker.
Aardbeien zijn uitstekend geschikt om jam van te maken.
Aardbeien passen ook heel goed in een dieet om af te vallen.
De aardbei (Fragaria vesca) behoort tot de familie van de rozen (Rosaceae). Na bestuiving verdikt de bloembodem zich tot vrucht. Onder de vuurrode glans van de vrucht gaat voor het grootste deel water met suikers schuil. De zaadjes bevinden zich als gelige pitjes op de buitenkant van het vruchtvlees. Hoe later in het seizoen, des te sterker is het aroma van aardbeien. Geïmporteerde aardbeien zijn vrijwel het hele jaar verkrijgbaar. Geïmporteerde aardbeien geuren nauwelijks en de smaak hiervan is meestal aan de waterige kant.
Let op: Groene aardbeien worden niet meer rijp zoals bij voorbeeld bananen!
Het eten van aan de plant gerijpte aardbeien brengt pas het grote verschil aan het licht ten opzichte van de commercie-aardbei. De eigen aardbeien zijn sappiger, fruitiger en zoeter van smaak. Als u inmiddels het water in de mond loopt, is het nu tijd eens wat aardbeienplantjes in uw tuin of in een bak op het balkon te planten.

 

Top