U bent hier:
24tip-Startpagina > Peuters en Kleuters > Cadeau voor Moederdag zelf knutselen – snel & sensationeel

Cadeau voor Moederdag zelf knutselen – snel & sensationeel

Binnenkort  –

Moederdag komt eraan!

Er moet een cadeau komen! Natuurlijk zijn onze winkels en het Internet vol met Moederdag aanbiedingen.
Maar is dat wat u moeder echt bevalt? Natuurlijk, als moeder bent u blij met elk cadeau van uw geliefde, ongeacht of u het zelf koopt of het zelf knutselt. Ik durf te beweren dat meer dan 80% van de moeders meer van een zelfgemaakt kado houdent, dan van een doos bonbons of het boeket dat vaak na een paar dagen tot het verleden behoort.

Hier wil ik mijn idee voor een snel en individueel cadeau voor Moederdag met u delen. Bijzonders aan deze cadeau is, dat u aan uw moeder zowel iets zelf geknutseldes als ook bloemen kunt geven.

Bloembeeld van echte bloemen

Een zelfgemaakte bloemfoto is modern en trendy. Met een beetje hulp kunnen kinderen vanaf 5 jaar dit kado voor Moederdag maken.

Zo eenvoudig knutselt uw dit snel cadeau voor moederdag

U hebt ten eerst bloesem van bloemen nodig. Voor mijn voorbeeld gebruikte ik viooltjes en klavertje vier, over welke ik struikelde tijdens het wandelen met mijn hond. Misschien hebt u zelfs viooltjes in de tuin of vraag bij uw tuinman of hij bloemen voor u heeft.

Viooltjes zijn super geschikt

Viooltjes zijn super geschikt
Viooltjes zijn super geschikt

Afhankelijk van de grootte en de dichtheid die u wilt bedekken, hebt u tussen de 20 en 40 bloemen per afbeelding nodig.
Als je de bloemen van buitenaf krijgt, moet je ze eerst schoonmaken, zodat in geen geval dieren in je kunstwerk komen. Dep elke bloem goed met keukenpapier of met een dunne katoenen doek droog.

Bloesem 24 uur drogenen

Hiervoor heeft u een dik boek nodig, verschillende lagen keukenpapier en iets  heel zwaars om op het boek te zetten. Leg een laag keukenpapier op een pagina achtern in het boek. In theorie kunt u de bloesem direct in het boek plaatsen, maar om vervuiling te voorkomen, raad ik u aan keukenpapier te gebruiken.Verwijder de stelen volledig of slechts gedeeltelijk van de bloemen.

Bloesem met gezicht na beneden

Leg nu alle bloesem met het gezicht, dus waar u in de bloem kijkt, op het keukenpapier. Wanneer het papier volledig is opgemaakt, bedek de viooltjesbloesem met een tweede vel keukenpapier. U moet oppassen dat u er net zoveel bloemen onder doet, zodat ze nog goed worden afgedekt door de boekenpagina. Het beste is ook om een beetje plaats aan het binnenkant en rand van het boek vrij te laten. De overigen bloesem leg u op dezelfde manier een paar pagina’s verderop in het boek.
Herhaal het proces tot dat u alle bloesem  in het boek hebt ondergebracht. Sluit nu het boek en bezwaar goed met een zwaar object. Om te bezwaren heb ik vleesblikjes van mijn hond gebruikt. Ze stonden in de buurt. Het belangrijkste is dat alles goed wordt geperst. Na 24 uur zijn de bloesem voldoende gedroogd en u kan doorgaan met uw kunstwerk.

Fotolijst bezorgen

In de tussentijd kunt u, indien u geen in huis hebt, een fotolijstje bezorgen. Voor mijn illustraties heb ik een fotolijst gebruikt met alleen glaspanelen. Maar dit is niet noodzakelijk. U kunt deze mooie bloembeeld ook goed uitvoeren met een normale fotolijst. Dit moet echter stevig worden kunnen afgesloten.

Laat je creativiteit de vrije loop!

Kijk voordat u begint of er geen vervelende vervuilingen op het glas van de fotolijst zitten. Zo nodig eerst schoonmaken en dan kunt u beginnen.
Neem de gedroogde viooltjes voorzichtig en deel ze volgens uw eigen ideeën over het voorste deel van je fotolijst. Je kunt ze wild of overlappend plaatsen, precies zoals jij het wilt.

Creatief tip voor moederdag cadeau

Vet is het ook, als uw een hart toevoegt met een bericht, of een kleine foto van uzelf. In dit geval kunt u het best eerst het hart of de afbeelding op het voorste gedeelte van de fotolijst plaatsen en vervolgens met de bloesem  één voor één omleggen.
Plaats nu het achterste gedeelte van het fotolijstje en sluit het strak, of zoals in mijn lijst, duw de afbeelding in het kader.

Voilà, uw snel en sensationeel cadeau voor moederdag is klaar.

💡 Het bloemenbeeld is vanzelfsprekend ook een fantastiek cadeau voor uzelf, vriend of gastcadeau.

Mooie inpakken. Moederdagkaart erbij & Moederdag mag komen.

Nog een ander idee is om rozenblaadjes te combineren met viooltjes. U kunt bijvoorbeeld een hartvorm op de viooltjes van de gedroogde rozenblaadjesplaatsen. Overweeg trouwens met Moederdag ook aan uw oma te denken. Creëer twee bloemenbeelden en geef een als cadeau aan uw oma! Nog een mooi gedicht voor moederdag nodig, op deze pagina heb ik heel leuke gevonden moederdag.net.

Het 24Tip Team wenst iedere moeder & oma een prachtige Moederdag! 😆 

Top