U bent hier:
24tip-Startpagina > Peuters en Kleuters > Kalender voor kleuters 2020

Kalender voor kleuters 2020

Kalender voor kleuter – afspraken, afstrepen en bespreken

Heeft uw kleuter het thuis steeds over “de rode dag, de gele dag..”? Maar u heeft geen flauw idee welke dag hij of zij bedoeld? U moet zich geen zorgen om uw kind maken. In de klas van uw kind wordt gebruik gemaakt van een maandkalender, welke gebaseerd is op de kleuren van de Schatkist, een speciaal voor kleuters ontwikkeld programma. Er zijn in Nederland vele basisscholen die gebruik maken van de Schatkist.

Jaarlijks ontwikkelen wij deze kalender opnieuw voor de kleuterklas. Omdat er veel vraag was van ouders of ze deze voor thuis ook kunnen krijgen, hebben wij besloten om de actuele jaarkalender hier als download aan te bieden.

Onze kalender voor kleuters is ingedeeld in maanden.

Op iedere maandkalender kan uw kind in één oogopslag zien of zij/hij wel/niet naar school mag. Op de kalender zijn feestdagen zoals passen, Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar met symbolen gemarkeerd. Gebruik de jaarkalender samen met uw kind bij het vooruitkijken en terugblikken van de dag, de week, de maand en het jaar.

Kalender voor kleuter – afspraken, afstrepen en bespreken

Dit jaar hebben wij ook een kalender gemaakt voor de kinderen vanaf groep.Als een avondritueel kunt u samen met uw kind iedere dag afstrepen met een gekleurde pen of door een sticker erop te plakken. Misschien mag uw kind uit verschillende stickers voor mooie dagen of niet zo’n leuke dagen kiezen en deze op de dag plakken. U kunt de sticker dan verder gebruiken om met uw kind te bespreken wat het mooiste van de dag was en/of waarom het en niet zo’n leuke dag was. Op iedere maandkalender kunt u samen met uw kleuter hun eigen verjaardag en andere verjaardagen van ouders, oma’s en opa’s en vriendjes markeren. Samen kunt u vanzelfsprekend ook andere bijzondere activiteiten zoals mama/papa werken, uitstapjes, of gymles op school markeren.

Maak een mooie tel oefening met uw kind

Gebruik de kleuterkalender voor het tellen te oefenen tot 12. 12 dagen voordat uw kind jarig is tel met hem/haar iedere avond (of ook overdag) de dagen af. Zelf heb ik dit met mijn eigen kinderen gedaan meerdere keren per dag. Wij hebben dan de dagen tot hun verjaardagen, vakantie, passen en Sinterklaas geteld. Ze vonden het zo leuk, dat ik ze in hun speelkamer kon horen tellen. Maar het populairste tellen was altijd voor kerstmis, omdat bij ons in Duitsland met kerstmis de kerstman met pakjes komt en niet zoals in Nederland met Sinterklaas.

Gratis downloaden

U kunt de jaarkalender onderverdeelt in maanden voor kleuters gratis als PDF downloaden en gebruiken. Bovendien bieden wij u ook een jaarkalender voor uw kleuter als gratis download aan.

Print de kalenders op stevig papier uit. Indien u wilt kunt u ook gekleurd papier gebruiken, vinden de kleuters meest nog leuker.

Download hier de kalender voor kleuter – 2020

Dit jaar hebben wij ook een kalender gemaakt voor de kinderen vanaf groep.

Deze kalender kunt u hier downloaden kalender2020 vanaf groep 3

Download hier de jaarkalender 2020

Let op: Het is niet toegestaan zonder toestemming deze uit te printen voor commercieel doeleinde!

Hoe kan ik de kalender voor kleuters ophangen?  Dit is heel simpel: Leg iedere maand in de juiste volgorde: januari, februari, maart etc. over elkaar. Vervolgens maakt u met een perforator boven de maandbladen  gaten. Neem nu een stuk koord en  schuif het door het eerste gat naar de andere kant. Omdraaien en het koord door het tweede gat terug schuiven. Neem nu de twee uiteinden van het koord en maak er een knoop in.
De kalender voor kleuters is klaar om opgehangen te worden.

Wij wensen u en uw kind net zoveel plezier, als de kleuters van Juf Tinie iedere jaar ermee hebben.

Top