U bent hier:
24tip-Startpagina > Peuters en Kleuters > Knutsel een unieke kaart voor Moederdag en/of Omadag

Knutsel een unieke kaart voor Moederdag en/of Omadag

Met Moederdag heeft iedere moeder iets moois verdiend. Naast een leuk cadeau is een zelf geknutselde kaart een fijne verrassing voor iedere moeder. In samenwerking met juffrouw Tinie ontwikkelen wij, naast letterkaartjes en telkaartjes ook knutselkaarten voor Moederdag. Wij hebben besloten een aantal moederdagkaarten hier voor u online te zetten. Onze knutselkaarten zijn geschikt voor kinderen vanaf groep 1.

Moederdagkaart knutselen

Met wat hulp van papa, oma of opa kan ook uw kleuter een unieke Moederdagkaart knutselen.
U kunt iedere knutselkaart kosteloos downloaden. Print de Moederdagkaart op stevig papier (200 g – te koop bij winkels zoals de HEMA) uit. Denk er ook eens over na om het op gekleurd papier uit te printen, passend bij het moederdagcadeau.

Laat de kleuter tekenen

Aan de voorkant van iedere kaart is een kleurplaat. Uw kind kan door gebruik van zijn eigen kleur de Moederdagkaart een unieke style geven. Op iedere knutselkaart heb ik een beetje ruimte overgelaten. Ruimte waar uw kind nog zijn unieke eigen tekening op kan zetten of een mooie afbeelding kan plakken.
Op deze manier maakt uw kind gegarandeerd een unieke moederdagkaart, die bij iedere moeder een brede smile op haar gezicht zal teweegbrengen.

Iedere oma is ook moeder

Trouwens vindt u hier ook een passende kaart voor de oma’s. Waarom? Iedere oma zorgt met hart en ziel voor haar kleinkinderen. Wij vinden dat iedere oma op Moederdag ook een waardering heeft verdiend. Soms kan het zijn, dat oma helemaal de plaats van de moeder moet innemen, daarom hebben wij ook een Omakaart gemaakt.

Vele jaren plezier

Van deze kaart heeft iedere moeder en oma zeker nog vele jaren plezier: laat uw kind een handafdruk op de vrije plek van de knutselkaart zetten.
Hiervoor met een grove kwast of rollertje de hand met vingerverf of plakkaatverf insmeren. Vingerverf of plakkaatverf kunt u achteraf weer goed met water afwassen. Vervolgens moet uw kleuter de hand op de kaart drukken. Uw kind moet het doen zonder veel te bewegen, anders wordt de afdruk uitgesmeerd en is dan is hij niet meer zo mooi.  Goed laten drogen en de kaart samen vouwen.

Moederdagkaart vouwen

Moederdagkaart of Omakaart zelf knutseln en beschilderenU kunt de kaart samen met uw kleuter vouwen. Dit doet u als volgt: vouw het papier eerst horizontaal over de lengde. Om het wat steviger te krijgen kunt u de kaart horizontaal vastplekken. Vervolgens nog een keer verticaal samen vouwen, zoals bij een kaart.  Geef de moederdagkaart in een mooi, passend envelopje. U kunt het envelopje ook nog met een aantal vingerafdrukken van uw kind decoreren.

Moederdagkaart of Omakaart, gratis downloaden

Maakt niet uit welke kaart u samen met uw kind wilt knutselen, Moederdagkaart of Omakaart, u kunt ze hier gratis downloaden.

moederdagkaart_met_beer

moederdagkaart_met_hartje

moederdagkaart_met_roos

omadagkaart_met_beer

omadagkaart_met_hart

omadagkaart_met_roos

Wij wensen iedere moeder en oma een gelukkige Moederdag toe 😀

Like en deel dit artikel met uw familie en vrienden op Facebook, Instagram, Google+, Tumblr, Twitter  en/of Pinterest, etc

Top