U bent hier:
24tip-Startpagina > Peuters en Kleuters > Letterkaarten – A t/m Z op spelenderwijs leren

Letterkaarten – A t/m Z op spelenderwijs leren

Vele basisscholen die gebruik maken van een mooie lettermuur. Met de lettermuur leert uw kind de klank van een bepaalde letter, maakt het kennis met de letter in woorden en bereidt het kind zijn woordenschat uit.

Er zijn in Nederland vele basisscholen die gebruik maken van een lettermuur. Met de lettermuur leert uw kind de klank van een bepaalde letter, maakt het kennis met de letter in woorden en bereidt het kind zijn
woordenschat uit.
Langs deze weg wil ik juffrouw Tinie, leerkracht basisschool in groep 1 en 2, bedanken voor de inspiratie en ondersteuning bij het ontwikkelen van deze letterkaartjes.

Letterkaarten printen en uitknippen

Op elk kaartje staat een letter met een bijpassend plaatje. Deze letterkaartjes kunt u ook thuis met uw kind bestuderen. Iedere letterkaart kunt u gratis downloaden. Print ze uit op stevig (gekleurd) papier en knip de kaartjes uit.
Mijn tip: Het lamineren van de letterkaarten zorgt voor langdurig speel- en leerplezier

U wilt als ouders, oma’s en opa’s met uw kind letters oefenen?

In een minimum van tijd kunt u een lettermuur zelf maken. Maak hiervoor gebruik van een plastic fotohouder. Deze fotohouder omvat meerdere vakjes en is gemakkelijk op te hangen.
Let bij het ophangen op de hoogte, zodat uw kind zelf de letterkaartjes eenvoudig in de vakjes kan stoppen.

Wij hopen dat uw kind met onze letterkaarten net zo veel plezier heeft als de kinderen in de klas van juf Tinie.
Veel leerplezier

Letterkaarten memory vinden kinderen ook leuk

lettermuurDeze kaarten bevatten alleen letters. U kunt met uw kind of kinderen verschillende vormen van  memory te spelen.
Een mogelijkheid is om naar soortgelijk ongevuld letterkaartje of gevuld letterkaartje te zoeken.
Hiervoor verdeelt u de letterkaartjes na onder op de tafel. U kind/ kinderen moeten nu de bij elkaar passende letters  vinden. Samen met uw kind kunt u de letter dan ook altijd luid uitspreken.

Een verder manier is wat moeilijker. U verdeelt zowel de gevulde en ongevulde letterkaartjes over de tafel en speelt met uw kind(ern) memory. De passende memory partner is dan de ongevulde of gevulde letterkaart.

Op die manier kunt u met uw kind/kinderen de letters van a tot en met z leren. Wij wensen u veel speelplezier.

2 thoughts on “Letterkaarten – A t/m Z op spelenderwijs leren

  1. Ik vind deze kaartjes fantastisch. Maar doe ik iets verkeerd, want ik vind maar 10 letters?

  2. Beste Angelique,ja dit klopt tot nu tot zijn er alleen 10 letters online. Wij zijn er nog hard mee bezig om de letters compleet te maken. Groetjes Elke

Comments are closed.

Top