U bent hier:
24tip-Startpagina > Kookterm > Hoe paprika’s schillen of ontvellen?

Hoe paprika’s schillen of ontvellen?

Paprika’s, groen, rood, geel, oranje, wit, paars of oranje, zijn vitaminerijke gezonde vruchten. U kunt ze gekookt of rauw genieten. Voor sommige recepten is het van belang de paprika zonder schil te gebruiken, bijvoorbeeld voor een lekkere paprikasoep.

Paprika’s moeilijk te verdragen?

Paprika is voor sommige mensen moeilijk te verdragen. Oorzaak: het paprika vel. Moet u nu helemaal afzien van deze gezond vrucht ?
De schil van de paprika is agressief van smaak.Sommige mensen worden er misselijk van of krijgen de scherpe smaak de hele dag terug. U kunt dit voorkomen door de  schil ervan af te halen.Trouwens, de schil bevat geen voedingswaarde.

Paprika onder koud water goed wassen.Het schillen is niet zo gemakkelijk, omdat de vrucht aan de bovenste en onderste kant heel speciaal gevormd is. U kunt ze gemakkelijk ontvellen via ze te roosteren in de hete bakoven, maar dan wordt het vruchtvlees ook gaar. Indien u deze gezond vrucht rauw wilt gebruiken bij een salade is de enige optie om ze te schillen.

Schillen met een scherp keukenmes

Paprika onder koud water goed wassen.Neem een scherp keukenmes of dunschiller en schil eerst rondom alle rechte zijden van de rauwe vrucht. In de volgende stap halveer u de paprika ter hoogte van een verdieping. Verwijder vervolgens de zaadjes en de witte velletjes van de binnenkant. Haal nu de schil aan de kant van iedere paprika helft af.

Halveer iedere halve vrucht nogmaals ter hoogte van de verdieping en verwijder aan iedere kant de restjes van de schil. Zo voorbereid kunt u de gezonde vrucht perfect gebruiken om rauw te genieten,in een salade of soep.

Een geschilde paprika kunt u ook super meenemen in een bewaardoos. Ze is een extra portie vitaminen voor op het werk, als tussendoortje, bij de picknick aan het strand of fietstocht.

 

Neem een scherp keukenmes of dunschiller In de volgende stap halveer de paprika ter hoogte van een verdieping Halveer de halve paprika’s nogmaals ter hoogte van de verdieping en verwijder aan iedere kant de restjes van de schil Een geschilde paprika kunt u ook super meenemen in een bewaardoos.

Ontvellen via roosteren in de bakoven

Snij de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en witte velletjes. Schuif ze met de schil naar boven onder een voorverwarmde grill tot de velletjes zwart zien en blaren krijgen. Geef de paprika’s na het roosteren enkele minuten in een plasticzak en bind de zak dicht. Laat de paprika’s vervolgens circa 15 minuten afkoelen (tot lauwwarm).
Hierna zal het verwijderen van de velletjes veel vlotter verlopen en is de paprika bovendien lichtjes gegaard en lekker zoet van smaak.
Extra tip:
Indien u ook last heeft na het eten van rauwe komkommers, is onze 24 tip: Verwijder met een scherp keukenmes voor het gebruik de komkommer schil.

24 Tip Video: hoe paprika’s schillen of ontvellen?

 

Aarzel niet lang en probeer dit recept voor frisse courgettesalade direct uit. Vast en zeker bent u net zo verrast over de frisse smaak van de courgettesalade als mijn familie.Paprika is een gezonde vrucht, gekookt of rauw te genieten. Voor sommige mensen is ze moeilijk te verdragen, dit voorkomt u indien u de  schil ervan afhaalt. Schillen of roosteren van paprika’s – met de juiste techniek gaat het in een handomdraai. Trouwens indien u deze gezonde vrucht wilt vullen, moet u ze niet van te vore schillen!

Top