U bent hier:
24tip-Startpagina > Kookterm > Hoe kunt u zachte overrijpe tomaten snijden?

Hoe kunt u zachte overrijpe tomaten snijden?

Hoe ontvel of plicheer ik een tomaat?

Tomaten snijden is geen kunst. Meerdere tomaten tegelijk snijden, wel! Overrijpe tomaten snijden is helaas ook niet zo gemakkelijk. Lees in deze artikel met welke eenvoudige tip  u overrijpe tomaten in  handomdraai kunt snijden. En/of bekijk de mooie video over meerdere tomaten  tegelijk door midden snijden.
Vast en zeker wilt u het snijden van meerdere tomaten daarna  direct uitproberen ! 😆

Overrijpe tomaat moeilijk te snijden

Overrijpe tomaten zijn heel zacht, maar smaken nog altijd goed. Ze zijn uitermate geschikt om er een lekkere tomatensoep mee te maken. Hoe vaak heb ik mij niet opgewonden tijdens het snijden van een overrijp tomaat? Ondanks dat ik een heel scherp mes gebruikte, was het toch al heel snel een zooitje. In plaats van mooie stukken tomaat had ik ketchup op de snijplank liggen. Ik probeerde de tomaat langs de kroon te snijden. Zonder succes. Ze was helemaal uit een gespat. Alleen nog maar geschikt voor het maken van een tomatensaus of gazpacho.

Een eenvoudige oplossing tegen het moeilijke snijden

tomaten snijden: Hoe een te zachte tomaten of meerdere tomaten tegelijk snijden?En toch is er een manier om dit probleem op te lossen. Een tijd geleden kreeg ik deze handige tip  om overrijpe tomaten zonder problemen te kunnen snijden. Leg de overrijpe tomaat voor minstens 20 minuten in koud water met ijsklontjes. In deze tijd wordt door de kou het vruchtvlees bij elkaar getrokken en er ontstaat weer een vaste en stabiele tomaat. Wat bovendien fantastisch is, ze verliest niets van haar rijpe tomatensmaak. Haal ze uit het water en droog de paradijsappel met een schone doek goed af.
Leg ze op een snijplank. U zult het vast niet geloven, maar u kunt zonder moeite de herboren tomaat met een scherp mes in mooie stevige stukken snijden.

Meerdere tomaten snijden kan zo gemakkelijk zijn:

Bekijk in deze video hoe u cherrytomaten allemaal tegelijk door midden kunt snijden. Het werk echt. U moet alleen het bovenste bord goed vast drukken. Anders zullen de mini paradijsappels  wegglijden.

 

Conclusie: Hoe kunt u overrijpe tomaten snijden?

Zachte tomaten zijn niet gemakkelijk in stukken te snijden. Door ze een tijd in ijswater te leggen, krijgt u weer tomaten op zijn best. Het scherpe mes valt er zo doorheen en u kunt genieten van rijpe stevige tomatenstukken.

Vond u dit een handige tip dan vergeet het delen via Facebook, Google, Twitter, Pinterest, Instragram en Tumbler niet.

 

Top