U bent hier:
24tip-Startpagina > Salade > Hoe voorkom ik dat slasaus of dressing verwatert?

Hoe voorkom ik dat slasaus of dressing verwatert?

Salade Salade is niet alleen rauwkost Het kan een volwaardige maaltijd zijn, denk hier bijvoorbeeld aan aardappelsalade. Er bestaan gemengde salades met fruit, vlees of vis. Ze zijn perfect geschikt bij een barbecue, picknick of als lunch op werk. Wij hebben hier onze favoriete recepten voor heerlijke salades en salade dressings voor u op een rij gezet. Wat vindt u van een zelfgemaakte aioli – een mediterrane knoflooksaus? Bij het combineren van salades is uw eigen fantasie bijna geen grenzen gezet! Salades is meer dan konijnenvoer! Hoe voorkom ik dat slasaus of dressing verwatert?

Bladsalade, zoals kropsla, eikenbladsla, ruccola of veldsla zijn een gezonde bijlage of tussenmaaltijd. Met een unieke saladedressing kan bladsalade een exquisit begin van een diner zijn. Zeker herkent u het probleem: u hebt een perfecte sladressing gemaakt en toch smaakt de salade, zoals gemengde salade met exquise frambozendressing, eerder naar water dan naar uw heerlijk gemaakte sladressing. In dit artikel wil ik met u delen met welke truc u een verwaterde dressing kunt voorkomen. Met behulp van deze eenvoudige truc is uw volgende bladsalade vast en zeker een echte smaakexplosie, zonder verwaterde dressing.
Bladsalade – de ene vindt hem overheerlijk, de andere vindt het eerder voer voor de konijnen. Laatstgenoemde hebben misschien al als kind salades met verwaterde dressing  gegeten.

Bladsalade wassen in koud water

Salade moet, voordat u hem kunt toebereiden, goed in koud water gewassen worden.
Let op: u moet het wassen niet overdrijven. Door te lang in koud water te dompelen spoelt u naast het zand ook de waardevolle mineralen en vitaminen uit de bladeren. U kunt het beste de bladeren in het geheel in een kom met koud water leggen. De bladeren kort heen en weer bewegen en eruit halen. Indien nodig, afhankelijk van de vervuiling van de bladeren, water weggooien en nog een keer in vers water doorwassen.
Vervolgens moet u de gezonde bladsla goed drogen, want anders komt er veel water vrij in de slakom. Het gevolg is een verwaterde dressing. Al uw moeite om de perfecte dressing te maken en nu hebt u een onaangenaam, waterig smakende salades. Jammer, toch!

Kropsla, eikenbladsla en Co goed droogmaken

Natuurlijk doet u de gewassen salade in een slacentrifuge of keukenhanddoek om het overbodige water te verwijderen.
Helaas, blijft er altijd nog een hoeveelheid rest water op de bladeren zitten. Dit water komt helaas eerst later vrij, in uw slakom. Daardoor kan zich het rest water vermengen met de dressing met als gevolg een verwaterde slasaus. Hierdoor word de smaak van uw heerlijke gerecht negatief beïnvloeden.

Verwateren van dressing, slasaus voorkomen

Om het verwateren van uw dressing of slasaus te voorkomen, heb ik een super handige tip voor u.
Neem een grootte schaal. Leg een omgedraaide bord op de bodem. Geef de sla uit de slacentrifuge over de omgedraaide bord. Laat het een tijdje staan. Het water loopt nu van de bladeren af en verzameld zich onder het bord.

Serveren en genieten

Neem de goed uitgelekte salade en verdeel het over slaborden of in een slakom. Uw salade smaakt op zijn best, indien u de dressing eerst kort voor het consumeren erover giet.

Mooi dat u mijn artikel “Hoe voorkom ik dat slasaus of dressing verwatert?” vandaag gelezen hebt. Het is een eenvoudige truc, welke vast en zeker ook van uw bladsalades zoals kropsla, eikenbladsla, ruccola of veldsla, een uitstekende smaakbelevenis maken zal.
Wist u dat: Smaak is een waarneming van de interactie van de fundamentele smaken van zoet, zuur, bitter, zout en umami. Bron: https://nl.wikipedia.org/
Wilt u dat uw familie en vrienden te weten krijgen hoe ze het verwateren van dressing kunnen voorkomen, dan deel deze truc met uw familie en vrienden Facebook, Instagram, Google+, Twitter en/of Pinterest, etc

Top