U bent hier:
24tip-Startpagina > Salade > Komkommersalade in romige dillesaus

Komkommersalade in romige dillesaus

Komkommersalades – was er vroeger alleen in de komkommertijd! Dit was in het zomerseizoen, maar tegenwoordig kunt u het hele jaar door verse komkommers kopen. Zo kunt u deze salade het hele jaar door bij uw gerechten serveren.Hoe u deze frisse komkommersalade  binnen no time op tafel zet en  extra smaakvol maakt door de romige dillesaus, is hier omschrijven.

Komkommer enorm gezond

Komkommer wordt vaak door mensen gezien als groente waar niets meer in zit dan water. Een verfrissende opvulling voor in uw salade of als tussendoortje, maar dat is het dan ook wel. Toch is het veel meer dan dat! Ze zitten boordevol mineralen zoals kalium en magnesium, die een positieve werking hebben op uw huid. Een komkommer is rijk aan vitaminen en antioxidanten en bevatten ook verschillende soorten fytonutriënten. Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van komkomers

Komkommer wassen en uitdrukken

Komkommer goed onder koud water wassen, de uiteinden van de komkommer wegsnijden en schillen. (Geschilde komkommer is beter te verdragen voor de meeste mensen). Nu de komkommer met een scherp keukenmes in dunne schijfjes snijden.

Komkommers bevatten normaal veel water, daarom kunt u het beste deze een beetje uitdrukken en het komkommersap afgieten. Wil niet iedereen er jong en stralend uitzien? Dan gebruik het komkommersap voor een heerlijke komkommermasker.

Voor 4 personen:

  • 1 komkommer, gewassen en in heel dunne schijfjes gesneden
  • 1,5 dl slagroom (niet te stevig geklopt)
  • 2 El citroensap
  • 1 fijngesneden ui
  • fijngehakte verse dille
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout

Voor de versiering takje verse dille en een beetje paprikapoeder.

Past goed bij vis en schnitzel gerechten

De ui schillen en goed wassen. Heel fijn hakken en aan de komkommersalade toevoegen.

Dillesaus bereiden

De slagroom kloppen, suiker en zout toevoegen. Voorzichtig de citroensap door de slagroom lepelen, en op smaak brengen met een redelijke hoeveelheid verse dille. Even proeven of de smaak goed is, anders nog iets meer uitbalanceren.
De komkommer voorzichtig mengen met het mengsel, de luchtigheid proberen te behouden.

In laten trekken en serveren

Dit 10 minuten in laten trekken.

Serveer de komkommersalade in een glazen schaal. Voor de decoratie bestrooien met paprikapoeder en garneren met een takje verse dille.

Komkommersalade in romige dillesaus kunt u niet te lang bewaren. Het moet in één keer gegeten worden, want anders wordt het prut.

 

Top