U bent hier:
24tip-Startpagina > Salade > Pittige Italiaanse aardbeien salade

Pittige Italiaanse aardbeien salade

Ons receptentip voor de lente: Pittige Italiaanse aardbeien salade

Naast asperges spelen in de lentemaanden ook aardbeien een belangrijke hoofdrol. Je kunt ze puur, met slagroom, kwark of yoghurt genieten.
Verse aardbeien zijn zeer gezond vanwege hun hoge vitamine C-gehalte (60 mg per 100 g). Let op: Bij baby’s en zeer jonge kinderen kan het eten van verse aardbeien een allergische reactie oproepen. Dus beginnen met kleine stukjes aardbei, zodat het lichaam eraan kan wennen. Van aardbeien wordt vaak gezegd dat ze dikmakend zijn, hoewel dit volledig ongegrond is, want in 100 gram aardbeien zit maar 7 gram koolhydraten. De meeste mensen lusten wel aardbeien, omdat ze zoet en mild van smaak zijn.Van aardbeien wordt op de hele wereld meeste jam gemaakt, maar in onze receptentip kun je de aardbeien een keer met een pittige smaak proeven. Probeer het eens uit, het is een nieuwe ervaring om dit lekker fruit te genieten.

Dit het je nodig:

500g aardbeien
2 eetlepels balsamico-azijn
1 eetlepel honing
vers gemalen peper
fijngesneden verse muntblaadjes

Zo ga je aan de slag:

Je moet de aardbeien voorzichtig onder koud water wassen, beter niet in water leggen!
Droog ze goed af en snij ze in plakjes.
Voor de saladesdressing voeg je de balsamico-azijn, honing en flink wat vers gemalen peper in een mok. Meng alles goed onder elkaar en voeg daar wat fijngesneden verse muntblaadjes aan toe. Giet de salade saus over de aardbeiplakjes. Meng de pittige Italiaans aardbeien salade door elkaar.

Een portie met 6 aardbeien bevat 120 kcal.

 

Top