U bent hier:
24tip-Startpagina > Shakes/Smoothies > Bosbessen bananen smoothie – de gezonde maaltijd uit de blender

Bosbessen bananen smoothie – de gezonde maaltijd uit de blender

Deze gezonde smoothie bevat naast bosbessen en banaan ook nog veldsla  en Griekse  yoghurt. Een portie bosbessen bananen smoothie is een goede en gezonde start van de dag. Ideaal als gezonde maaltijd na het sporten of als heerlijke verfrissende tussen maaltijd op een hete zomerdag. Onze bosbessen smoothie geeft u een echte energieboost. Naast dat bosbessen een heerlijke smaak hebben zijn ze ook enorm gezond!

Bosbessen behoren tot de superfoods

omdat er bovengemiddeld  gezonde stoffen inzitten zoals antioxidanten en een hoog gehalte aan vitamine C. Bosbessen zullen, regelmatig genuttigd, preventief werken tegen hart en vaatziekten. De powervrucht banaan maakt u zelfs op een grijze mistige herfstdag gelukkig  omdat ze een grote hoeveelheid serotonine bevatten. Meer informatie over bananen vindt u hier
Op dit moment is het voor mijn man en mij onze dagelijkse favoriete smoothie, omdat het nu bosbessentijd is. Overal  zijn er volop verse bosbessen in de winkel of direct bij de boer verkrijgbaar. Maar ook buiten het bosbessen seizoen hoeft u niet van onze gezonde bosbessen-banaan smoothie af te zien. U kunt uitstekend gebruik maken van diepvries bosbessen. Misschien koopt u nu gedurende het bosbessenseizoen een paar kilo extra en vries deze zelf in. Het voordeel u weet dat u een goede kwaliteit heeft.

Hoe bosbessen invriezen?

Bosbessen kunt u niet zomaar invriezen! U  moet ze  na het schoonmaken en wassen op een bakplaat schudden. Zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar liggen en zet ze in uw diepvries. Na twee uur eruit halen en in diepvrieszakken doen. Diepvrieszak goed sluiten, van naam en datum voorzien en terug in de diepvries leggen.

bananen_toevoegen yoghurt_toevoegen bosbessen_toevoegen

Aan de slag met onze bosbessen-bananen smoothie

 1. Zet de blender klaar voor gebruik.
 2. Neem 2 rijpe bananen en verwijder de schil van iedere banaan.
 3. Snij of breek de bananen nu in 4 stukken en doe deze in de blender.
  Het kleiner maken van de bananen helpt dat de blender deze gemakkelijker en sneller te verwerken.
 4. Voeg nu direct 250 gram Griekse yoghurt over de bananen toe, zodat de bananen bedekt zijn en niet bruin kunnen worden.
 5. Was nu 500 gram verse bosbessen in een zeef  goed af met koud water.
 6. Controleer of er geen steeltjes meer aan de bosbessen zitten en/of er op onrijpe bosbessen tussen zitten. Want deze veroorzaken een hele zure smaak in deze gezonde smoothie. Onrijpe bosbessen zijn helemaal niet gezond!
 7. Goed laten uit druppelen en in de blender schudden.
 8. Voeg nu 2 eetlepels honing over de bosbessen in de blender toe.
 9. Was 40 gram verse veldsla onder koud water goed schoon  zodat er geen zand meer tussen zit. De schone veldsla in de blender geven.
 10. Tot slot nog  200 ml  koud water in de blender gieten.
 11. Sluit de blender met de deksel af en laat de inhoud goed pureren tot dat er een smoothie ontstaan is.
 12. . Neem nu vier grote glazen en vul deze met onze gezonde bosbessen-bananen smoothie.
 13. Versier ieder glas met een dik rietje en enkele bosbessen. Hiervoor een aantal bosbessen op een satéprikker schuiven. Wij vinden het mooi om de satéprikker dan in een rietje te schuiven.
 14. Geniet  van de overheerlijke gezonde bosbessen-bananen smoothie.

honig_toevoegen water_smoothie gezonde_smoothie

 

 

 

Onze gezonde  bosbessen-bananen smoothie is ideaal als gezonde caloriearme maaltijd, na het sporten of als verfrissende tussenmaaltijd. Geniet van een enorme energieboost. Buiten het bosbessen seizoen grijpt u terug op uw eigen ingevroren bosbessen of uit de supermarkt.

Vindt u dit recept ook zo lekker als mijn man en ik, dan vergeet het niet te delen met uw vrienden op Pinterest, Google+, Twitter en Facebook, etc. Feedback – laat een commentaar achter.

Top