U bent hier:
24tip-Startpagina > Soep > Hokkaido-pompoensoep overheerlijk en gezond

Hokkaido-pompoensoep overheerlijk en gezond

Hokkaido-pompoensoep overheerlijk en gezond

Herfsttijd is pompoenentijd. Iedere herfst verheug ik mij weer op de verse pompoenen. Ze zijn zeer oude cultuurgewassen. Samen met kalebassen en komkommers vormen ze een familie. Al tussen 9000 en 7000 jaar v.Chr. werden pompoenen verbouwd in Midden- en Zuid-Amerika. Voor het eerst in Europa  werd de pompoen geïntroduceerd in de 16e eeuw. Met deze gezonde en voedzaam culturgewas kunt u overheerlijke gerechten bereiden. In deze artikel deel ik  mijn absoluut lievelingsrecept voor een pompoensoep met jullie, gemaakt van een Hokkaido-pompoen.
Zelfs met weinig kookervaring makt u deze pompoensoep in een handomdraai.

Hokkaido-pompoen met schil verwerken

De Hokkaido-pompoen heeft een zachte schil en kan compleet met schil verwerkt worden. Hij is een een zeer voedzaam vrucht.  Dat maakt deze recept zo gemakkelijk.
Mijn vrienden en familie vinden dit recept voor pompoensoep altijd super lekker. Bij ons is deze soep meest een hoofdgerecht voor 2 dagen. Wilt u deze soep als voorgerecht serveren voegt u meer water aan toe. Of u nu wel of geen fan bent van pompoenen, probeer deze soep maar eens uit, misschien wordt u ook pompoen-fan!

Begin met Hokkaido-pompoen voor te bereiden

De Hokkaido pompoen onder koud water wassen en halveren.
De Hokkaido pompoen onder koud water wassen en halveren.

Hal alle ingrediënten zoals snijplank, kookpan, mes, kruiden en pompoen bij elkaar. De Hokkaido pompoen onder koud water wassen en halveren. Verwijder met een eetlepel alle draden en pitten.

Verwijder met een lepel alle draden en pittenDe pompoenpitten niet weggooien, met hulp van deze aanleiding maakt u er een lekker snack. Nu iedere pompoenhelft, (Let op! niet schillen, de schil van de Hokkaido is zacht en kan gegeten worden) in ca. 4 cm grootte blokjes snijden. Bij het kleinsnijden moet u wel alert zijn dat u zich niet in de vingers snijd, omdat het toch een harde vrucht is. Gebruik altijd een stevig en scherp mes.

 

Knoflook, gember en pompoen aan fruiten

De knoflook en gember, schillen, wassen en heel klein hakken.Verwarm de pan met boter en een scheutje olie (de olie voorkomt dat de boter verbrand).Voeg er de suiker aan toe en laat de suiker even smelten. U kunt het beste bij de pan blijven, de suiker verbrandt echt heel snel. Eerst de knoflook en gember in de pan kort aan fruiten en dan de pompoenblokjes toevoegen. Het mengsel verder kort laten aanbakken. Giet nu het water over het aangebakken pompoenmengsel. Wilt u een stevige soep gebruik dan weinig water, voor een dunnere soep gebruik dan meer water.

Maak een bouquet garni

Knoflook, gember en pompoen aan fruiten
Knoflook, gember en pompoen aan fruiten

Neem een thee-ei en doe hier de benodigde kruiden (gedroogd of vers) in, zoals laurierblaadjes, kardemonzaadje, tijmtakjes, gedroogde chilli, steranijs. Deze bouquet garni hangt u nadat de soep begint te koken in de soeppan. Nog het zout, de nootmuskaat en de paprikapoeder toevoegen en de pompoen 25 minuten met de deksel op de soeppan laten sudderen tot de Hokkaido-pompoen zacht en gaar is.

Soep pureren en op smaak brengen

Soep pureren en op smaak brengen
Soep pureren en op smaak brengen

Verwijder de bouquet garni ( thee-ei gevuld met kruiden) uit de soep en pureer het mengsel met een staafmixer. Zorg ervoor dat alle pompoenblokjes fijngepureerd zijn, voor een fijn resultaat.Uw soep is nu heerlijk cremig. Vindt u ze te dik, voeg nog wat water erbij. Vindt u ze te dun, laat ze nog wat inkoken.Breng nu u pompoensoep op smaak met zout en /of een boullionblokje (kip of groente).

In de herfst is het een echte verrijking op de eettafel – een fijne pompoensoep, gemaakt van een Hokkaido-pompoen.

Pompoensoep mooi serveren

Verwarm uw soepborden. Vul met een soeplepel op ieder voorgewarmde soepbord van uw Hokkaido-pompoensoep. Drapeer in het midden van iedere bord een eetlepel creme fraiche. Druppel om de creme fraiche enkele druppels pompoenolie. Met een tandenstoker of satéstokje de pompoenoliedruppels creatief uit elkaar trekken. Serveer de overheerlijke soep met verwarmde baguette.

Smakelijk eten!

In de herfst is het een echte verrijking op de eettafel – een fijne pompoensoep, gemaakt van een Hokkaido-pompoen. Zelfs mensen met weinig kookervaring kunnen dit recept voor pompoensoep in een handomdraai koken.

Delen altijd welkom!

Wilt u dat uw vrienden en familie u ook een keer verrast met deze gezonde recept voor Hokkaido-pompoensoep, dan vergeet niet deze artikel via Facebook, Instagram, Google+, Twitter, Pinterest, en/of Tumblr te delen.

Top