U bent hier:
24tip-Startpagina > Vegetarisch > Gegratineerde bloemkool-broccoli ovenschaal

Gegratineerde bloemkool-broccoli ovenschaal

Gegratineerde bloemkool-broccoli- ovenschaal smaakt ongetwijfeld iedereen, ook uw kinderen zouden er dol op worden. Broccoli en bloemkool bevatten stoffen die de kans op kanker aantoonbaar verkleinen. De bèta-carotine in wortels draagt eveneens toe bij.

Bereidingswijze

In een pan 2 liter water met 2 suikerklontjes aan de kook brengen. Nu de zout toevoegen Ondertussen de broccoli en de bloemkool schoenmaken en in roosjes verdelen. De wortels schillen en in dunne plakjes snijden. De roosjes van broccoli en de bloemkool in het kokende water doen en na 1 minuut de wortels erbij. De groente nog eens 15 minuten laten koken tot dat de groenten nog wel een beetje beet hebben. In een vergiet goed laten uitlekken en in uw ovenschotel doen. Geef de diepvrieserwtjes erbij.

Intussen de oven voorverwarmen op 200ºC een de saus bereiden.

Voor de saus de boter in een pan verhitten, de bloem toevoegen en roeren tot de bloem is opgenomen. Beetje bij beetje de slagroom en de bouillon erbij gieten , blijven roeren. Aan de kook brengen en al roerend 3 minuten laten koken. De saus van het fornuis halen en de helft van de geraspte kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en nootmuskaat. De saus over de groenten gieten. Zo verdelen dat alles bedekt is. De rest van de kaas erover strooien en ongeveer 10 minuten in de oven gratineren.

Voor 4 Porties:

1 theelepel zout

2 suikerklontjes

250 g broccoli

1 kleine bloemkool

2 wortels

150 g diepvrieserwten

Voor de saus:

2 cl boter

1 eetlepel tarwebloem

2 dl slagroom

5 eetlepel groentebouillon

nootmuskaat

100g geraspte kaas (bijvoorbeeld Gouda)

Top